– Flere områder som rammes av kutt

MÅ KUTTE: Anne Grethe Hole-Stenerud. ARKIVFOTO

MÅ KUTTE: Anne Grethe Hole-Stenerud. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 3 år gammel

Anne Grethe Hole-Stenerud (bildet), barne- og familiesjef i Gran, forteller at kommunen sparer 150.000 kroner i året ved å sløyfe én dagsenterdag.

DEL

GRAN: Som nevnt i denne saken er det stor bekymring for tilbudet ved dagsenteret for psykisk helse på Haugsbakken. Fortvilelsen skriver seg fra meldingen Hole-Stenerud kom med i starten av desember.

– Jeg mener det var riktig å forhåndsinformere brukerne om den situasjonen vi kan komme opp i for dagsenteret. Det er et en viktig tjeneste og jeg ønsker en så god prosess som mulig. Hvis vi må redusere fra tre til to dager, vil vi se på om det er mulig å tenke alternative løsninger som kan erstatte den ene dagen, sier hun.

Samtidig minner hun om at budsjettforslaget fra posisjonen i Gran stiller krav til innstramminger på flere områder.

– Med bakgrunn i budsjettforslaget som foreligger må vi redusere på flere områder. Vi ser først på tjenestene som ikke er lovpålagt, deriblant dagsenteret.

– Hvilke andre ting rammes i din sektor?

– Det går på å redusere nivået noe innenfor de fleste tjenester, eventuelt avlyse en planlagt styrking. Dette kan gjelde innenfor helsesøstertjenesten, psykisk helsetjeneste, den polikliniske delen og PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste, red.anm.)

– Det er også viktig å huske på at barn og familie er én virksomhet av mange i kommunen, og alle må ta sin del, sier Hole-Stenerud.

Artikkeltags