Gå til sidens hovedinnhold

Nytt diabeteskurs starter onsdag

Artikkelen er over 4 år gammel

GRAN: Frisklivssentralen i Gran inviterer igjen til kurskvelder for folk som enten har diabetes type to eller står i fare for å utvikle sykdommen.

Kostnadsfritt for deltakerne

Den første av fem kurskvelder i rådhuset på Jaren er førstkommende onsdag. Tilbudet, som så dagens lys i 2010, er kostnadsfritt for deltakerne og påmelding skjer via kommunetorget i Gran kommune.

– Ukentlig fysisk aktivitet i gruppe og individuelle helsesamtaler er frivillig og et tilbud for dem som ønsker noe tettere oppfølging tilknyttet endring av livsstilsvaner, forklarer frisklivssentralens Marianne Heggen.

Trening og samtale

Som Hadeland skrev i forbindelse med oppstart av tilsvarende kurs for et halvt års tid siden, kan riktig kosthold og mer fysisk aktivitet utgjøre en stor forskjell. Både for dem som er i faresonen for å utvikle diabetes type to og folk som allerede har fått diagnosen.

– Vi har et tak på 15 stykker per kurs og var 11 stykker ved forrige gjennomkjøring. Erfaringer har vist at mindre grupper gjør det enklere for deltakere å ta ordet og det gir rom for mer individuell veiledning underveis. Et viktig prinsipp med denne formen for tiltak er at deltakerne skal kunne dele erfaringer, gi støtte og motivere hverandre til å gjennomføre livsstilsendringer, forklarer kursleder Heggen.

Kurset består blant annet av forelesninger, gruppedialog og trening i treningsrommet i rådhuskjelleren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.