Gå til sidens hovedinnhold

Relanserer brosjyre

Gran kommune vil bevisstgjøre tilgjengelighet i butikkene

Artikkelen er over 6 år gammel

Gran kommune ønsker mer fokus på tilgjengelighet og relanserer en brosjyre som skal deles ut til butikkene i kommunen.

Gran: For noen år tilbake utarbeidet Gran kommune en selvhjelpsbrosjyre om tilgjengelighet som ble delt ut til butikkene i kommunen. Nå ønsker Gran kommune å relansere brosjyren for å gi økt fokus på tilgjengelighet i butikkene.

– Målet med brosjyren er å vise fram butikker som har gode løsninger i eksisterende lokaler i dag, sier folkehelsekoordinator i Gran kommune, Sven Sandvik.

Brosjyren inneholder spørsmål som det er meningen at virksomheten selv skal fylle ut.

– Viktig å legge til rette

– Dette er en enkel brosjyre hvor man får tips og forslag om hva hver enkelt virksomhet kan gjøre, uten at det må koste så mye. Det er noe med det å ta på seg andre briller og tenke litt annerledes, sier byggesaksbehandler i Gran kommune, Ann-Kristin Mjør.

– Det er mange med nedsatt funksjonsevne som ikke kommer seg fram i butikker, eller ikke når det de skal ha. Hele 70 prosent av oss vil i løpet av livet være utsatt for nedsatt funksjonsevne, sier Sandvik.

Et prakteksempel på gode løsninger er Hadeland landhandel.

– Her har vi en butikk som ble til i et eksisterende bygg. Det er ikke et nytt bygg, men likevel har de klart å få til gode løsninger. Det er god plass til å komme inn med rullestol og barnevogn og man kan nå fram til det meste, sier fysioterapeut Camilla Brunsberg.

Bevisst siden starten

Torun Sørli i Hadeland landhandel forteller at hun har vært svært bevisst på tilgjengelighet i butikken.

– Dette er noe jeg har vært opptatt av siden jeg begynte innredningen. Jeg har vært særlig bevisst på plassering av varer og framkommelighet i butikken, forteller hun.

Brosjyrene blir blant annet delt ut av Gran Handel og Håndverk og daglig leder Kari Framstad Lokreim er enig i at tilgjengelig er svært viktig.

– Jeg synes det er bra at søkelyset blir satt på tilgjengelighet igjen. Man trenger påminnelser, og dette er jo en veldig fin huskeliste for butikkene, sier hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.