GRAN: Det startet med at Jo Daniel Storengen sa opp i januar. Deretter ble Einar Teslo, som jobbet både med byggesaker og ved landbrukskontoret, ansatt som ny landbrukssjef i mars.

Stengte telefonene

Og i mai kom oppsigelsen fra lederen for byggesaksavdelingen, Ann-Kristin Mjør.

– Det har vært noen krevende måneder. Fra mai besluttet vi å stenge telefonene til byggesaksavdelingen, slik at de ansatte kunne konsentrere seg utelukkende om saksbehandling. Det vil si at avdelingens rådgivende funksjon overfor befolkningen har vært ikke-eksisterende i en periode. Men samtidig har vi stort sett klart å holde oss innenfor tidsfristene for saksbehandling, forteller samfunnsutviklingssjef Leif Arne Vesteraas.

Han legger til at noe av veiledningen har blitt ivaretatt ved hjelp av kommunetorget i rådhusets første etasje.

– Men fra vår side er det bare å innrømme at innbyggerkontakten har vært for dårlig, sier Vesteraas.

Leier inn konsulent

Han håper nå at den tøffeste perioden er over. En ny saksbehandler startet i juni og en annen er på plass i august. Byggesaksleder Mjør har gått med på å forlenge oppsigelsestiden sin til 30. september.

– I neste uke vil vi begynne å ta imot telefoner igjen. Imidlertid bare fra 12 til 14 i første omgang, men det er bedre enn ingenting. I tillegg har vi leid inn en konsulent fra HR prosjekt som skal bistå utover høsten, blant annet i overgangsperioden fram til vi har en ny fagleder på plass, opplyser samfunnsutviklingssjefen.

Også andre plasser i organisasjonen hans har det vært utskiftinger den siste tiden. Kommunens fagleder for oppmåling, Fredrik Hägnemark, meldte tidligere i år overgang til Lunner. Hans erstatter, Gro Nordal, var på plass 1. juli. I tillegg går arealplanlegger Solveig Brekke av med pensjon.