-Krysset gjør skolevegen farlig

Farlig Kryss: Krysset i Eggelinna har verken overgangsfelt eller skilter, dette gjør Pål Erik og Eli Kristin Hanssveen opprørte.

Farlig Kryss: Krysset i Eggelinna har verken overgangsfelt eller skilter, dette gjør Pål Erik og Eli Kristin Hanssveen opprørte.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Pål Erik og Eli Kristin Hanssveen mener det er lite som skal til for å forbedre skolevegen i Eggelinna.

DEL

Eggelinna: Med skolebarn for første gang etterlyser Pål Erik og Eli Kristin Hanssveen bedre skilting og overgangsfelt i Eggelinna.

– Det er rett og slett en skam at ikke skolevegen er fullført. Det kan ikke koste mye penger eller arbeid å sette opp skilt og lage et overgangsfelt her, sier Eli Kristin.

Skylder på hverandre

Krysset det er snakk om ligger noen hundre meter ovenfor innkjøringen til Solvang skole og har innkjøring til Råssumsgutua. Eli Kristin forteller at hun har tidligere forhørt seg med både kommune og vegvesen om krysset.

– Jeg ringte først til kommunen og de ba meg ta kontakt med Statens vegvesen ettersom det var disse som hadde ansvaret. Da sendte jeg et brev dit, men fikk ikke et positivt svar. De mente at vegen var trafikksikker og la ansvaret over på kommunen, forteller hun.

Sammen med mannen Pål Erik synes hun krysset er farlig for skolebarn.

– Handler om vilje

– Det er veldig uvoersiktelig, og folk kjører innmari fort her. På den tiden vi har stått her nå har det fyket mange biler forbi i veldig høy hastighet. Da kan man jo tenke seg hvordan det er i morgen og ettermiddags-rushet, sier Pål Erik.

– Jeg føler at dette rett og slett handler om vilje, noe som gjør det hele veldig usmakelig. Hvorfor kan man ikke fullføre noe man har startet på? spør Eli Kristin.

Datteren Johanne Isabel hadde sin første skoledag på Solvang skole mandag, og ekteparet håper at hun kan få en trygg vei til skolen i framtiden.

– Dette er en plass der mange foreldre slipper av og henter barna sine. Det er ikke så mye som skal til for at barna får en tryggere og bedre skoleveg, avslutter Pål Erik.

Artikkeltags