Før Senterpartiet ble sosialister, var partiet kjent for å være forsvarsvennlige. Den gang ville neppe SP-politikerne kalle en uniform et kostyme. Jeg stilte i uniform på Thorbjørnrud fordi jeg deltok i Øvelse Oslofjord. Praktiske forhold forhindret meg fra å skifte før møtet, og jeg reiste rett fra møtet tilbake til øvelsen.

Her finner du mer om HE-debatten:

Fire partier krever ny HE-behandling

- Vi mener det har skjedd et brudd på kommunens eget reglement, skriver Gran Sp

 

Rune Meier en samlende ordfører på Hadeland?

- Bare Rune Meier fra Gran Høyre hadde kostyme, skriver Trygve Brandrud i dette leserbrevet 

Gran Høyre ønsket at møtet skulle holdes åpent, og gikk derfor inn for dette da spørsmålet ble tatt opp. Deretter fikk vi informasjon som gjorde at vi anså det klokt å lukke møtet. Merkeligere er det ikke. Å skifte standpunkt om en slik ting, ser jeg ikke at representerer noen stor ulikhet i tankemåte mellom folk på Hadeland, all den tid Lunner kommunestyre kom til samme konklusjon to dager etterpå. Senterpartiet i Lunner trengte dog ikke denne informasjonen for å stemme mot – flere dager før kommunestyremøtet fortalte gruppeleder Bratlie hva Lunner SP kom til å stemme. Det synes jeg er både merkelig og skremmende ansvarsløst.

Brandrud konkluderer med at ulikhet i tenkemåte mellom de ulike delene i den nye Hadeland kommune må være et argument mot å endre kommunestrukturen. I Høyre mener vi at ulike tanker er et gode fordi de ofte tydeliggjør vesentlige temaer og gir mulighet for problemløsning og forandring. Personlig tror jeg det er større avstand mellom Senterpartiet og flertallet av innbyggerne i Gran og Lunner kommuner enn den geografiske avstanden mellom Gran og Harestua.