Gå til sidens hovedinnhold

Gran Kunstforening utfordrer: Gled både deg selv og bygda!

Vil du være med å bidra til en utstilling som i Gran i september?

Ditt Hadeland

Vi lever i et landbruksområde, og Gran Kunstforening har valgt tema BONDELIV for denne utstillingen. Bondeliv, ja hva er nå det? Det meste som gjelder jorda og skogen kan være utgangspunktet for bidrag til utstillingen, og da er det meste «innafor», blomstereng og busker, tømmerdrift og landbrukstraktor, ku og mjølk, slåttonn og potet, harving og såing, og så videre.

Utstillingen «Bondeliv» kan bli en dugnad som virkelig varmet og gleder. Gamle og unge. Dere voksne har kanskje gamle fotografier av folk i åkeren, eller med mjølkespann eller med hest ut på jordet? Utstillingen vil veldig gjerne ha med slike bilder.

Fritt valg

Du kan male eller tegne. Du kan brodere, veve eller strikke. Lag gjerne en skulptur. Små og store dimensjoner. Og altså knipse dagens bondeliv slik bare du ser det. Farger eller sort/hvitt.

Gran Kunstforening har fått ja til å samarbeide med Gran Handel og Håndverk for å finne lokaliteter, det meste innendørs vil jeg tro. Men kanskje olje- og akrylmalerier kan henge ute på en vegg i tillegg til kunstverk innendørs?

Og med en særdeles kunstinteressert ordfører på laget så vil vi helt sikkert finne et fint sted for utstillingen. «Den som intet våger, intet vinner» heter det jo.

Gran Kunstforening ønsker å spre glede, og noe morsommere enn dette kan i hvert fall ikke vi tenke oss. La det gå sport i det, send oss en melding på e-post grankunst@gmail.com om at jo, du blir med.

Åpen for innspill

Vi vil også nevne her at Gran kunstforening gjennomførte nylig sitt årsmøte, og et nytt styre og ny valgkomité er på plass. Styret består av Knut Bøe (leder), Olav Hasle (kasserer), Kari Berit Lysen Rustad, Roar Tessem, John Nyhus, Bjørn Haslerud og Eivind Narum, de to siste som vara til styret. I valgkomiteen er nå Hilde Kristiansen og Anne-Mette Berg.

Kunstforeningen er veldig åpen for nye innspill og nye samarbeidspartnere. Så om du har noe på hjertet som i denne forbindelse kan være til glede for bygda, gi oss et pip.

Kommentarer til denne saken