GRAN: – Dette blir kjempekult, sier Janka Stensvold Henriksen fra regionkontoret for Hadeland.

Sammen med kollega Sigmund Hagen og Rune Larsen fra kulturkontoret startet hun mandag ettermiddag på jobben med å sette opp noe av det som skal være på plass på torget innen torsdag.

Ebenk og trær i traktordekk

– Vi ønsker å legge til rette for bruk og aktivitet slik at hadelendingene kan teste torget som møteplass både denne uka og resten av sommeren, sier Henriksen.

Torget skal fylles med blant annet store, fargerike sittemoduler i tre fra Lupro, sandkasse og scene fra Ny bolig Hadeland, skatepark, trær i traktordekk, utstilling og ebenk med wifi og strømuttak.

– I tillegg til at regionrådet bidrar med midler, har vi mange gode, sponsende samarbeidspartnere og vi har fått 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Gran, forteller Henriksen.

Besøk fra Hunderfossen

Gla'dagene starter torsdag, og regionkontoret/kulturkontoret og Gran handel og håndverk skal ha mange aktiviteter på torget.

– Det blir blant annet gratis frokost, kaffe, kake og is, boccia, elsykkel-utlån, barneteater, korkonsert, gatemusikant, danseshow, kulturkafé og besøk av Trollmor og Trollgutt fra Hunderfossen. Og torsdag kveld holder Helene Gallis fra Nabolagshager foredrag på Hadelandshagen om hvorfor gjøre midlertidige prosjekter og hvorfor utvikle gode møteplasser på steder, sier Henriksen.

Egentlig skulle parkeringsplassen på torget ha vært oppmerket og dekorert allerede, men dette ble utsatt en uke på grunn av regnet søndag.

– Det var litt synd, for det tror jeg blir stilig. Og det blir det mest varige av tiltakene vi gjør nå. Men jeg håper Gran kommune har lyst til å overta mange av de andre elementene som blir plassert på torget denne uka.