Gå til sidens hovedinnhold

Ble «olympiske mestre» i Skole-OL

Brandbu ungdomsskole vant over 27 andre skoler

Artikkelen er over 6 år gammel

– Dette hadde vi aldri trodd, sa vinnerlaget fra Brandbu ungdomsskole som ble de første til å heve Skole-OL-pokalen.

Lillehammer: Med 28 lag fra forskjellige skoler i Oppland og Hedmark var det onsdag duket for finaledag i skoleolympiske vinterleker (Skole-OL).
Skole-OL ble arrangert for første gang i år. Arrangementet er en videreutvikling og utvidelse av Norges Olympiske Museum sin årlige OL-konkurranse for 9.-klassinger i «OL-regionen».

Bevegelsesglede

Årets begivenhet gikk av stabelen nøyaktig et år før Ungdoms-OL skal arrangeres på Lillehammer. Det hele er et samarbeid mellom Fylkesmannen i Oppland, Oppland fylkeskommune, Hedmark fylkeskommune, Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin, Norges Olympiske Museum, Ungdoms OL 2016 og Norges Idrettsforbund.
Hensikten med Skole-OL er å trekke fram fysisk aktivitet og bevegelsesglede, samt formidle olympismen og Coubertins verdier til elever og lærere i ungdomsskolen. I tillegg skal arrangementet markere og skape oppmerksomhet rundt Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.
Arrangementet skal også gi relevant praksis for idrettsfag­elever på videregående.

Lokal deltakelse

Fra Hadeland var det Brandbu ungdomsskole og Gran ungdomsskole som stilte med lag. I tillegg var elever ved idrettslinja på Hadeland videregående skole med for å hjelpe til med gjennomføringen.
– Det hele startet med at vi i høst hadde aktivitetsdag her på skolen, der alle 9.-klassingene ble delt inn i lag. Halvparten av dem gikk videre til neste runde som var kahoot (quiz) med elever fra idrettslinja. De gjorde for øvrig en kjempeinnsats, forteller lærer på Brandbu ungdomsskole, Ole Simen Staxrud.
– Det beste laget sammenlagt fikk representere skolen i Skole-Ol, sier Staxrud.

Overrasket

Staxrud forteller om en stor opplevelse på Lillehammer onsdag.
– Dette var et kjempefint arrangement og et flott opplegg. I tillegg så topper Brandbu ungdomsskole det hele med å vinne alt sammen. Jeg tror ikke jeg har kjent på disse følelsene siden jeg var aktiv idrettsutøver selv, sier Staxrud.
Og elevene selv forteller også om et stort sjokk da vinnerskolen ble ropt opp.
– Vi var gjennom sju fysiske utfordringer og en quiz. Etter alle øvelsene trodde vi kanskje at vi kunne klare 5. eller 6. plass, forteller vinnerne.
– De ropte opp 3. og 2.-plassen først, så da tenkte jeg egentlig at vi ikke hadde sjans. De sa også at vinnerlaget startet på B, men da trodde vi det var Brøttum fordi de gjorde det også ganske bra, forteller Lise Skjaker Hvamstad (14).
– Men så ropte de opp oss som vinnere og da ble vi både sjokkerte og glade, legger Magnus Brænden (14) til.
– Jeg tror at grunnen til at vi vant var at vi samarbeidet godt og gjorde vårt beste hele veien, sier Lars Dæhlen (14).
– Det viktigste var egentlig å slå Gran, legger Kristian Breisjøberg Aaserud (14) til.
Etter seieren var det klart for bankett på McDonald's på skolens regning.
Gran ungdomsskoles plassering er ikke offentliggjort.

Kommentarer til denne saken