Samler inn julegaver til trengende: Fikk 20.000 fra legat

GAVER: Ikke alle har råd til å kjøpe gaver og mat til jul. Veronica Stokkvold (fra venstre), Marianne Orvang, Marit Torill Friskop Bjørnerud og Bjørg Lomsdalen Næss ønsker å gjøre noe med det.

GAVER: Ikke alle har råd til å kjøpe gaver og mat til jul. Veronica Stokkvold (fra venstre), Marianne Orvang, Marit Torill Friskop Bjørnerud og Bjørg Lomsdalen Næss ønsker å gjøre noe med det. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Å samle inn julegaver til de som ikke har så mye, er givende. Særlig når det kommer et bidrag på 20.000 kroner fra et legat.

DEL

Det er Gran frivilligsentral, Granstunet og Gran kommune som sammen står bak julegaveaksjonen i kommunen. Målet er å samle inn både gaver og gavekort som kan gjøre jule litt lettere for familier på Hadeland som ikke har så mye å rutte med.

– Det er mange på Hadeland som ikke har råd til gaver og mat. Denne aksjonen bidro i fjor til å gjøre jule mye bedre for mange av dem, forteller Veronika Stokkvold fra Gran frivilligsentral.

Hyggelige tilbakemeldinger

De samme aktørene samarbeidet om en tilsvarende aksjon i fjor, og fikk mange hyggelige tilbakemeldinger etterpå.

– Det gjør at det er ekstra givende å gjøre dette. Vi ser at det blir satt pris på og at mange barn får en bedre jul, sier Stokkvold.

LES OGSÅ:

I fjor fikk de en stor pengegave fra Gran Sanitetsforening. I år kom det penger fra Dr. Størens og Fruens Legat.

– Det er et legat som har som formål å støtte prosjekter og tiltak rettet mot trengende i Brandbu og omegn, som det heter i vedtektene. Vi har lov til å dele ut fra renteinntektene til legatet, og bidrar derfor med 20.000 kroner til innsamlingen, som vi synes er et passende tiltak, sier Marit Torill Friskop Bjørnerud fra legatets styre.

Gaven vil komme godt med, og de som står bak innsamlingen er svært takknemlige.

– Dette gjør at vi kan hjelpe mange flere, sier Marianne Orvang i Gran frivilligsentral.

Helst gavekort

Aller helst vil de som samler inn ha gavekort, slik at mottakerne kan kjøpe det de trenger. Hvis de heller vil gi gaver, er det viktig at pakkene merkes med innhold og pris, slik at det kan gis til rette mottaker.

– Gaver kan blant annet leveres inn til optikeren på Granstunet, forteller Bjørg Lomsdalen Næss.

I tillegg kan folk levere gaver til frivilligsentralene på Lidskjalv på Gran og Trivselshuset i Brandbu.

– Alle gavene må leveres til oss senest 14. desember. Dagen etter leverer vi gaver og gavekort til Gran kommune. Det er barnevernet og helsestasjonen som sammen finner fram til de familiene som de mener bør prioriteres. De vet mest om hvem som er trengende, forteller Stokkvold.

Dr. Størens og fruens legat

Brandbus første distrikslege var Carl Petter Theodor Støren, født 18. april 1852.

Han var kommuneoverlege i Gran og Brandbu fra 18. mai 1880.

Jobben hadde han i over 60 år, fram til han døde i 1941.

Hustruen Eline ble født i 1859 og døde i 1935.

Sammen hadde de datteren Astrid Laura Støren, og hun døde i 1950.

hun donerte alle sine verdipapirer, penger og salgsummen for gården til et legat til minne om foreldrene.

Formann for legatets styre skal være en lege fra bygda, for tiden er det Bente Gauslaa.

I tillegg skal styret bestå av en valgt foretningsfører og valgte styremedlemmer fra Brandbu sanitetsforening og Tingelstad sanitetsforening.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken