H.M. Dronning Sonja kommer på offisielt besøk til Gran onsdag 27. april.

- Det er en stor glede og ære å meddele at H.M. Dronningen har takket ja til å forestå den offisielle åpningen av Glasslåven Kunstsenter på Granavollen, skriver prosjektleder Randi Eek Thorsen i en pressemelding.

Stor glede over gave til Glasslåven 

Glasslåven fra 1800-tallet har vært gjennom en omfattende restaurering. Den er bygget om fra å være en falleferdig låve til et bygg som allerede før det er åpnet vekker nasjonal interesse.

Glasslåven får pengestøtte til åpningsfest 

- Onsdag 27. april åpnes Glasslåven Kunstsenter, og meddelelsen fra Slottet om H.M. Dronningens tilstedeværelse gir ekstra inspirasjon i planleggingsarbeidet, uttaler prosjektleder Randi Eek Thorsen i pressemeldingen.

Markering på Granavollen

Ambisjonen er at Glasslåven skal inspirere og berike det historiske Granavollen. Kunstnerne som skal arbeide der, lokalbefolkning og tilreisende skal gjenspeiles i åpningsprogrammet, opplyses det i pressemeldingen.

- Med bistand fra Bentein Baardson og i samarbeid med Granavollens øvrige kulturmiljø vil detaljene i åpningsarrangementet utformes de kommende ukene, sier Randi Eek Thorsen.

Randi Thorsen sier at Sparebankstiftelsen har gitt en gave som muliggjør både en markering på selve åpningsdagen, og aktiviteter på Granavollen i 2016.

- Å få ha hele Norges kunstinteresserte Dronning som hedersgjest på Granavollen er ekstra stas, sier Thorsen.