Ja, rett og slett smart!

PÅ HAPRO: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker Hapro Senter for yrkeskvalifisering. Her med Hapro-sjef Erik Lundbekk. Foto: Atle Nielsen

PÅ HAPRO: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker Hapro Senter for yrkeskvalifisering. Her med Hapro-sjef Erik Lundbekk. Foto: Atle Nielsen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Fredagens leder:Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen framstår som en statsråd som hele tiden ønsker å lære mer. Han er lydhør for det som skjer ute i lokalsamfunnene og i bedriftene. Derfor la han inn en lynrask stopp på Hapros senter for yrkeskvalifisering på sin ferd mot Sillongenkonferansen onsdag morgen.
Hapro har satt opplæring i grunnleggende ferdigheter i arbeidslivet i system. De har sett at dette er vanskelig å få til dersom medarbeidere må reise på kurs eller på andre måter ut av huset for å fylle på kunnskap. Derfor reiser de ut til bedriftene og sørger for opplæring der folk er til daglig. Og de ser også at dette er mer effektivt enn å hente de aktuelle ut av bedriften, og inn i et klasserom. Styrer i Malmgruben barnehage, Anne Berit Stavenes, er helt tydelig på at hadde ikke de fått opplæringen på arbeidsplassen ville det aldri latt seg gjennomføre.
Røe Isaksen ville vite mer om hvordan dette kan utnyttes overfor mennesker som er utenfor arbeidslivet, og han var fornøyd med svaret fra Anne Berit Reinsborg på Hapro. Da hun svarte at deres tiltaksløp har alt i ett, så repliserte ministeren at dette var kjempesmart.
Opplæringen er viktig ut fra flere hensyn. Først og fremst handler det om å skape mestringsfølelse i arbeidslivet. Det vil bety mye for den enkelte og veldig mye for bedrifters effektivitet. Dernest tror vi det vil påvirke sykefraværet. Det er utvilsomt et veldig godt virkemiddel til å kunne redusere dette. Sånn sett er det flere ministre som burde ta seg tid til en stopp på Hadeland.
Er Røe Isaksen inspirert så bør helseministeren og arbeidsministeren bli det også. Her er det et prosjekt som har bred samfunnsøkonomisk betydning. Og: Det er viktig at næringslivet ser nytten av dette. Først og fremst lokalt, men for bedriften vil det også være grunnlag for å bygge seg opp mot en utvidet posisjon.

Det vil bety mye for den enkelte og veldig mye for bedrifters effektivitet. Dernest tror vi det vil påvirke sykefraværet.

Artikkeltags