Det startet som vanlig med et fakkeltog som samlet mange små og store fakkelbærere. De gikk fra Vassenden Park slik de alltid har gjort, men de gikk ikke like langt som de pleier. Det stoppet i stasjonsparken, der arrangementet rundt julegateåpningen fant sted i år.

Torsdag blåste nemlig treet på torget ned, og arrangementet måtte flyttes. Uten at det bidro til å legge noen demper på arrangementet.

Snarere tvert imot. Stasjonsparken viste seg å passe ypperlig til et slikt arrangement, og folk strømmet som vanlig til.

Bildeserie

BILDESERIE: Julegateåpning Gran

 

Tente julegrana

Etter at fakkeltoget var på plass i parken ble alle fakler slukket, og lysene i treet ble tent. Så tok Fjøsnissen Vimsen over, som sammen med Spelemannsnissen og Nissemor underholdt med litt trylling og mye sang av kjente og kjære julesanger.

 

Etter litt allsang, fikk de som ønsket det anledning til å gå rundt juletreet, og oppslutningen var stor.

Julenissene på scena holdt det gående en stund, før selveste nissefar meldte sin ankomst.

Trengsel for godteposer

Og da var det selvsagt klart for høydepunktet for de minste, utdeling av små poser med godterier til alle barna. Med tilhørende trengsel og kniving om å komme først fram til nissene. Tradisjonen tro.

Gran Handel og Håndverk hadde gjort en vellykket vri med innleide nisser som sto for underholdningen. Nissene fenget de minste, og det ble tatt en del bilder av nissene sammen med de håpefulle.