Tidligere kantor i Gran Ivan Sarajishvili åpner sommerkonsertserie på Granavollen

PLATEAKTUELL: Marthe Wang skal synge på Granavollen denne sommeren. Foto:Anne Valeur

PLATEAKTUELL: Marthe Wang skal synge på Granavollen denne sommeren. Foto:Anne Valeur

Artikkelen er over 3 år gammel

Programmet for sommerkonsertene på Granavollen er klart, og det byr på både gamle kjente og en spennende platedebutant.

DEL

GRANAVOLLEN: Sommerkonsertene starter i år med orgelkonsert søndag 25. juni, og da kommer tidligere kantor i Gran, Ivan Sarajishvili, som nå er domkantor i Stavanger. Ivan har mange venner på Hadeland fra den tiden, og her er sjansen til å høre ham spille både Bach og Schumann på Ahrend-orgelet i Mariakirken, som han etter eget utsagn fortsatt elsker å spille på.

Ivan Sarajishvili

Ivan Sarajishvili

Neste konsert ut er med middelalderensemblet Al Andaluz, som presenterer spansk musikk med sangeren Liv Ulvik i spissen. Akkompagnert av instrumenter som er bygget etter gamle prinsipper fra samme tid. De kommer til Granavollen og Mariakirken søndag 2. juli.

Bruce tilbake

I MARIAKIRKEN: Gunda-Marie Bruce og Ann Toril Lindstad blir å høre i Mariakirken denne sommeren.

I MARIAKIRKEN: Gunda-Marie Bruce og Ann Toril Lindstad blir å høre i Mariakirken denne sommeren.

Sopranen Gunda-Marie Bruce synger for publikum i Mariakirken søndag 9. juli i år. Hun har vært med hvert år siden starten, og hun er et fyrverkeri som flørter med publikum. Hun har med seg kantor i Gran, Ann Toril Lindstad.

En uke senere, søndag 16. juli, blir det en musikalsk vandring i den hellige Birgitta av Vadstenas fotspor, et prosjekt som gjester Granavollen på vei til Nidaros, med musikerne Eli Helland, Stig Valryg på bass, Tore Sandbakken på perkusjon og Kristoffer Myhre Eng på orgel og piano.

23. juli er det orgelstudenter i alderen 12–19 år som skal traktere orgelet i Mariakirken, så her er det mulighet til å oppleve kommende organister, både lokale og tilreisende.

Platedebutant

Søndag 30. juli kommer platedebutanten:

Marthe Wang 26 år og kommer fra Bønes i Bergen. Hun var første jazzstudent som ble tatt opp ved «Unge talenter» ved Griegakademiet, og har senere fullført jazzlinja ved Norges musikkhøgskole. 

Hun er aktuell med singelen «Til deg» fra debutalbumet «Ut og se noe annet», som kom ut på Kirkelig Kulturverksted 3. februar 2017. Jazzpoplåten «Til deg» har ligget høyt på NRKs spilleliste i 2017, og har tusenvis av avspillinger på Spotify.

Marthe Wang har med seg trompetist Jonas Kilmork Vemøy og gitarist Markus Lillehaug Johnsen.

Solveig Borgen avslutter sommerkonsertserien søndag 6. august. Hun har med seg nederlandske musikere i bandet, og de kaller konserten «Toner fra vindmøller og fossefall». Her finner vi både skandinavisk og nederlandsk folkemusikk, viser og vuggesanger.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken