Det er hensyn som gjelder

ELEVRÅDET: Ola Hjelmås Molden, Lasse Morten Rustad, Marte Panken, Elen Biløygard Botten, Martine Skarpen, Andreas Lindstad Gutevall, Vilde Morstad Engli og Oskar Gisleberg.

ELEVRÅDET: Ola Hjelmås Molden, Lasse Morten Rustad, Marte Panken, Elen Biløygard Botten, Martine Skarpen, Andreas Lindstad Gutevall, Vilde Morstad Engli og Oskar Gisleberg.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Onsdagens leder:Elever ved Trintom skole roper varsko. De ber bilistene som passerer skolen senke farten, og de forteller at de er redde når de ferdes i trafikken.

Elevene peker på flere ting. For det første alle som passerer skolen. Men de har også en pekefinger å rette mot egne foreldre som kjører barna sine til og fra skolen. For også på parkeringsplassen der foreldre og foresatte stopper for å slippe av eller hente, så skjer det mye rart. Ofte fordi foreldrene har det litt for travelt.

Historien kunne høyst sannsynlig vært skrevet fra samtlige skoler på Hadeland. Vi kunne ønske oss at det var tatt høyde for virkeligheten. Ved at skolene hadde romslige av- og påstigningsplasser. For virkeligheten er sånn at mange foreldre kjører elevene til skolen. Selv om skolevegen er så kort at det egentlig er en fin rusletur.

Kanskje vil slike hensyn bli tatt når framtidige skoler og uteområder skal planlegges. Men det vil ta lang tid. Det betyr at vi i mellomtida må sørge for at de som ferdes på skolen og langs skolevegen faktisk føler seg trygge.

Som bilister har vi en jobb å gjøre med å begrense farten. Som foreldre kan vi kanskje gå i oss sjøl, og se om vi kan endre på noen rutiner slik at tida på morgenkvisten ikke blir så snau. Kan hende får vi til og med tid til å sørge for at barna våre får tid til å gå til skolen. Om ikke annet den siste biten. Det kan bidra til å begrense trafikken kraftig.

Vi kommer ikke utenom at hver og en av oss må ta hensyn. Det er aktsomhet som gjelder i trafikken. Overalt og alltid, og særlig der det ferdes barn og unge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags