Nytt åpent anlegg på nye Rv. 4 i Gran

I FJOR: Gudrun Marie Sørumsbrenden i Statens vegvesen var på plass under fjorårets åpne dag på Riksveg 4-anlegget. Einar Opheim var en av de som tok turen.

I FJOR: Gudrun Marie Sørumsbrenden i Statens vegvesen var på plass under fjorårets åpne dag på Riksveg 4-anlegget. Einar Opheim var en av de som tok turen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Entreprenøren NCC Construction og Statens vegvesen gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til åpent anlegg på riksveg 4-anlegget i Gran søndag 30. august.

Anleggsvirksomheten på riksvei 4 merkes godt i nærområdet. Mye har skjedd i forbindelse med utbyggingen av riksvei 4 siden det ble arrangert åpent anlegg i august 2014. Blant annet er som kjent Granstunnelen ferdig sprengt ut og arbeidet med å bygge veibanen og montere vann- og frostsikring gjennom de to tunnelløpene er i gang.

Viser fram anlegg og maskiner

– Mange er naturlig nok nysgjerrige på hvordan vi jobber, hvordan anleggsvirksomheten påvirker dem og hvordan veien til slutt blir. Av hensyn til sikkerheten kan vi ikke slippe publikum inn på anlegget til daglig. For at folk skal få et innblikk i hvordan vei og tunnel blir bygd, inviterer vi derfor alle interesserte til å besøke oss på anlegget, skriver byggeleder Sturla Elvsveen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Utgangspunktet for arrangementet er tunnelriggen i sørenden av Granstunnelen. Publikum kan parkere på parkeringsplassen ved Maxbo og gå opp til tunnelriggen.

– Vi vil vise fram et bredt utvalg av maskiner og utstyr som brukes ved veibygging. Flere av maskinene er styrt av GPS, opplyser prosjektleder Arnfinn Erlien i NCC Construction.

Artikkeltags