Gå til sidens hovedinnhold

Gratulerer med den internasjonale sosialarbeiderdagen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den tredje tirsdagen i mars markerer vi den internasjonale sosialarbeiderdagen, gratulerer til alle sosialarbeidere.

Som sosialarbeider er du en av velferdsstatens frontsoldater. Hver dag jobber du for å skape et bedre samfunn der alle skal få et trygt og godt liv.

Som sosialarbeider finner vi deg i ulike sektorer på NAV, og vi skulle gjerne sett flere av dere der. Mange jobber i psykisk helse- og rusbehandling. Dere er også i barnevernet, kriminalomsorgen og som miljøterapeuter i skolen, for å nevne noe. Dere er utdannet til å se det sammensatte mennesket, og arbeider med mennesker på flere nivåer. Dere vet betydningen av sammenhenger, psykisk helse, nettverk, bolig, økonomi og pasientrettigheter. Hele mennesket må sees, og alle livsområder er viktig for å komme videre i livet og få et godt liv.

12. mars 2020 glemmer vi aldri, for da stengte mange tjenester på grunn av pandemien. Mange mistet jobben, og barn mistet fristedet sitt. De som har det vanskelig fra før får det verre i kriser. I denne situasjonen evnet dere å finne nye arbeidsmetoder for å kunne utføre jobben deres. Mange ble satt på hjemmekontor, og den fysiske kontakten ble vesentlig redusert. Allikevel vet vi at dere står på og utfører jobben deres etter beste evne. For når livet er vanskelig og du ikke har mange personer rundt deg, så trenger du noen å snakke med. Dere så det og bekymret dere, og dere fant andre måter å utføre jobben deres på.

Krisen er ennå ikke over, men i dag tar vi oss tid til å feire deg sosialarbeider.

Gratulerer med dagen fra profesjonsutvalgene i FO Viken.

Kommentarer til denne saken