Grete Fristad Brendhagen: Satser Lunner kommune på psykisk helse?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Politikere på høyeste nivå sier at rus og psykisk helse skal prioriteres og satses på. Jeg sitter og leser Hadeland fredag 19. juni.

Der står at man vil spare minst 1,2 millioner kroner på psykisk helse. Det står også at beboerne i Tomtervegen fortviler - hvilket jeg skjønner veldig godt. Tilbudet de nå har med vakt på dag, kveld og natt blir borte. Dag/ kveld flytter sin base til Roa, og det blir ingen nattevakt. Er det å satse på psykisk helse ? Svaret på det er nei. Det mener jeg - og det mener beboerne i Tomtervegen i følge brev som er referert i avisen.

Men, det mener ikke rådmannen. Han mener derimot at dette vil være til det beste. Og da spør jeg: Til beste for hvem ? I alle fall ikke for de som mister tilbudet de har i dag.

Jeg kjenner de som bor der og vet at de har spesielle behov. At de er der for en grunn. Jeg er der på besøk, og jeg har også besøk av en av de som bor der, så dette kjenner jeg til. Jeg er bare et helt vanlig menneske, men skjønner at tilbudet de har nå gjør det trygt å bo der. Har de av en eller annen grunn behov for hjelp i løpet av døgnet vet de at vakt alltid er tilstede. Klart det er en trygghet for de som bor der.

Men, rådmannen og mesteparten av kommunestyret mener at det er til det beste at de ikke har muligheten til det? Det er merkelig at nedskjæringer må ramme de som trenger det mest. Det er ikke vanskelig å skjønne at beboerne har behov for stabilitet og trygghet. Det har de nå, men dette blir altså tatt fra dem. Ikke skjønner jeg.

Jeg håper inderlig at politikerne hører på de som kjenner problemene på kroppen slik at de kan få beholde tilbudet de nå har.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken