Referat fra grillfesten for eldre på Badstua i nordre Brandbu.

40 personer var samlet onsdag 1. juni for å feire den internasjonale dagen for aktiv aldring. Det var eldre fra Gran, Jaren og Brandbu pensjonistforeninger. Tidligere ordfører Knut Lehre åpnet dagen og holdt en god tale om viktigheten av aktivitet for alle, både for kropp og sjel. Han ga ros til pensjonistforeningene for allsidig tilbud til alle eldre i Gran kommune. Lehre fikk overrakt blomster av lederen i Brandbu pensjonistforening, Paul Johnsen. Eldrerådet i kommunen ga tilskudd til dekning av utgifter til festen.

Hadeland trekkspillklubb spilte flott og variert musikk, og mange fikk svingt seg på dansegulvet. Noe regn ble det i løpet av arrangementet, men det la ingen demper på innsatsen i aktivitetene. Grillingen ble gjennomført med medbrakt grillmat, som ble spist innendørs. Etter maten ble det servert kaffe og kringle. Aktivitetene ute var tippetrimløype med spørsmål fra Hadeland og Randsfjorden satt opp som poster rundt om på området. Det var også hesteskokasting, og mange var flinke til å komme nærme stanga. Skulle nesten tro at noen hadde tjuvtrent hjemme?

Etterpå var det premieutdeling til de tre beste i hver aktivitet: Alkoholfri sider, medalje og sjokolade. Fine gevinster var det også til utlodningen som foregikk etter aktivitetene, blant annet fire fine fruktkurver, gitt av forretninger i Gran kommune, det var gavekort på treningstimer i treningssenter, gavekort fra Cirkle K og tolv potter med blomster som hadde prydet bordene under festen. Badstua ved Randsfjorden er et flott sted å arrangere fester. Vi koste oss både ute og inne, så slike dager ønsker vi oss flere av, men gjerne med litt mere stabilt vær og med mye sol.