Bil og buss kolliderte på Grindvoll

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GRINDVOLL: Fredag ettermiddag skal en personbil ha kollidert med en skolebuss på Grindvoll.

Ifølge politiet skal ulykken ha funnet sted i nærheten av Grindvoll barnehage.

– Det er ikke snakk om personskader, men det skapte noen trafikale utfordringer i tiden like etter kollisjonen. Dette er nå ordnet opp i, sa Steinar Dystebakken ved politiets operasjonssentral på Gjøvik like før fire fredag ettermiddag.

Kollisjonen skal ha funnet sted rundt klokken 14.

15 skolebarn om bord

Daglig leder for Nettbuss Hadeland, Pål Arne Sangnæs, forteller at bussen hadde 15 passasjerer om bord og var på vei mot Grindvoll.

– Det var skoleelever fra Lunner barneskole som satt i bussen. Ingen av passasjerene ble skadd ei heller føreren og skolen ble varslet umiddelbart. Passasjerene ble sendt videre med en buss cirka fem minutter etterpå – først etter at sjåføren hadde bekreftet at det gikk bra med alle, opplyser han overfor Hadeland.

Uenigehet omkring hendelsesforløpet

– I en sving mistet den møtende bilen kontrollen og kom over i bussens kjørefelt. Det var svært sporete og glatt akkurat i svingen på stedet, noe som var årsak til bilistens tap av kontroll. Politiet rekvirerte strømannskaper til stedet og bussen var kjørbar og ble kjørt tilbake til depotet, sier Sangnæs.

Denne beskrivelsen er ikke sjåføren av personbilen enig i. Etter å ha lest saken på hadeland.no, ringte hun til avisen, og vil presisere at hun slett ikke har tatt på seg skylden til uhellet.

– Jeg har derimot vitner på at bussen kom kjørende midt i vegen. Jeg mistet ikke kontroll over bilen, men prøvde å så godt jeg kunne å unngå kollisjon med bussen som var for langt over i mitt kjørefelt, sier kvinnen.

Artikkeltags