Gå til sidens hovedinnhold

En gris på ville veger

Etterlyser eieren til minigrisen «Conrad»

Artikkelen er over 6 år gammel

En gris som plutselig dukket opp på en gård i Gran tidlig i august er foreløpig et mysterium. Så langt har ingen meldt den savnet.

JEVNAKER: Hjemme hos Victoria Thorsen i Østre Jevnaker har den unge grisen det veldig godt. Men der kan den ikke bli lenge.

– Det er en utrolig kjælen, sosial og matglad fyr. Problemet er at den nesten er litt for sosial. Det er ikke så lett å gjøre andre ting når han er i hælene på meg hele tiden, ler Thorsen.

Grisen dukket opp på en gård i Gammevegen på Gran 6. august. Dyrebeskyttelsen Norge Hadeland hentet grisen to dager senere og kalte den for Conrad.

En blandingsgris

– Grisen er en råne og har fargene til en Hampshire-gris, men størrelsen tatt i betraktning, så tror vi at grisen kan være en krysning mellom en Hampshire og en minigris, sier Kristin Bjerkås i Dyrebeskyttelsen.

Grisen er kjønnsmoden og det antas at den kan være rundt to år gammel. En flenge grisen har i øret tyder på at den en gang har vært øremerket.

– Eier eller de som vet hvem som eier grisen kan kontakte oss på 61323200 eller sende oss en melding på facebooksiden vår, sier Bjerkås.

Imens koser grisen seg på gården Skårud i Østre Jevnaker, hos Victoria Thorsen.

 

Kan gå langt

– Disse grisene kan gå ganske langt. Jeg hadde selv en minigris for noen år siden, og den gikk tre mil i jakten på ei dame. Uheldigvis for han ble han innhentet før han fikk seg noe dame, forteller hun.

Det antas at denne grisen kan ha vært ute i samme ærend.

– Den er ikke kastrert, så det er nok grunnen til at den har lagt ut på vandring, sier hun.

Med bakgrunn i at grisene kan bevege seg over store områder, er det vanskelig å si hvor den kom fra. Det eneste som er sikkert er at den har rømt hjemmefra i dagene før 6. august.

– Vi håper eierne savner grisen sin, og melder seg når de leser dette. Dersom de ikke gjør det i løpet av kort tid, vil grisen bli kastrert, chippet og vaksinert, før den blir forsøkt omplassert, forteller Thorsen.

Kommentarer til denne saken