Ombygd råskinn av en bygdebil

TRUCKTRANGT: Mye er modernisert og ombygd, men den trange kupeen er det lite man får endret på, viser selger Thomas Kristiansen.

TRUCKTRANGT: Mye er modernisert og ombygd, men den trange kupeen er det lite man får endret på, viser selger Thomas Kristiansen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Den er sjelden og ikke spesielt praktisk, tross lasteplan og det hele. Men råtøff og dritkul, det er den!

Det er spesielt to i distriktet som tar noen ekstra sjanser på å tilby noen helt spesielle biler. Grua Auto AS er en av disse. Nå står det et sjeldent råskinn i salgslokalet på Grua, som selger Thomas Kristiansen hentet i Notodden tidligere i år, som innbytte for en eldre Mustang.

Modernisert '31 modell

Dritkul bil, synes han om bilen som er sterkt ombygd og godkjent for kjøring på vanlig veg.


– Og det er en av de viktige tingene som er spesielt med bilen, at den er godkjent med motor, automatgir og bakaksel fra en 1979 Chevrolet Corvette.


– Den digre bakakslingen! viser bilselgeren og gliser bredt glis med hodet under pickup planet på bilen, som også har godkjent tokrets bremsesystem og skivebremser.


Med andre ord ingen ekte og renhårig A-Ford.


– Nei, den er bygd opp av litt forskjellig med en 1931 modell som utgangspunkt med '32 modell front. Så det er jo artig med skiltnummeret som har begge årstallene i nummeret.

Rå kraft

Men det er ingenting som stemmer rent tidsmessig på bilen.


Det er heller ikke poenget med bilen, som ble bygd opp som streetrod i USA, forteller han. Så havnet den i Norge og har gått her noen år og blitt brukt som sommerbil.


– Dette har ikke vært noen showbil, men en ren bruksbil. Visst får man tak i noen her i landet, men veldig få pick-up-modeller som denne, legger han til.


– Og knapt noen som er godkjent med 200 hestekrefter, selv om jeg tror det er mer, smiler han før han setter seg inn i bilen for å kjøre den ut for fotografering.

 
– Også er det skikkelig kul lyd i bilen, sier han før han gir gass for å understreke tydelig hva han mener.

Ikke for langturen

Og det låter rimelig heftig fra den åttesylindrede langsgående V-motoren, som får hele bilen til vri på seg ved pådrag. Thomas bilselger er heller ikke akkurat lett på foten når han viser hva A-Ford'en duger til bak rattet i en ikke altfor romslig og sparsomt utstyrt kupé.


– Nei, nei, ikke noe sånt noe, nei, sier han og rister smilende på hodet og bekrefter at bilen ikke har justeringsmuligheter på setene i den trange kupeen med begrenset fører og kjørekomfort.


– Men morsom å kjøre er den, sparker godt ifra og legger igjen «lakris» på vegen, sier han med et stort glis. Noen langturbil er det slett ikke.


– Mer en bygdebil som passer best å kjøre over korte strekninger, forteller Thomas Kristiansen smilende og vil stille med bilen på Bendix-treffet om den ikke er solgt innen da.


TJ Auto er den andre bilbutikken i distriktet som har solgt en god del amerikanske pickuper og bekrefter at de fleste er godkjent for vanlig veg.


-De fleste kjøres lite og mange er som rene utstillingsbiler å regne, forteller Tony André Johansen hos TJ Auto

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.