De trodde snøfjellet på skoleplassen ville ligge til 17. mai. Slik gikk det.

TRODDE PÅ NASJONALDAG MED SNØ: Elevene ved sjette trinn på Grua skole tvilte på at hele snøfjellet ville forsvinne før 17. mai. På dette bildet tatt i midten av mars holder Ida Gammelmo en tommestokk på to meter.

TRODDE PÅ NASJONALDAG MED SNØ: Elevene ved sjette trinn på Grua skole tvilte på at hele snøfjellet ville forsvinne før 17. mai. På dette bildet tatt i midten av mars holder Ida Gammelmo en tommestokk på to meter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elevene måtte selv hjelpe til for å få skoleplassen snøfri til nasjonaldagen.

DEL

19. mars publiserte Hadeland en artikkel om det store snøfjellet på Grua skole.

Gjennom vinteren hadde all snø som hadde blitt måkt vekk fra skoleplassen, blitt samlet i en stor haug som bare vokste og vokste gjennom den snørike vinteren.

Dette ga strålende muligheter for snølek, men elevene tvilte på at snøfjellet ville bli borte til 17. mai. Det hadde det kanskje ikke blitt heller, dersom ikke elevene selv hadde tatt spaden fatt.

Forrige uke gikk elevene løs på det som var igjen av haugen, for å gi våren en håndsrekning. Lærer Laila Skeie la ut en kort videosnutt på skolens Facebook-side, som Hadeland har fått lov til å videreformidle.

I videoen ser vi elevene som ivrig går løs på den gjenværende snøen. Til slutt lå det var en stor is-såle igjen. Den overlevde helga til tross for strålende og varmt vær.

NESTEN BORTE: Mandag 14. mai var det fortsatt litt is igjen.

NESTEN BORTE: Mandag 14. mai var det fortsatt litt is igjen. Foto:

Onsdag 16. mai var imidlertid siste rest borte, og dermed kan også Grua skole ønske velkommen til 17. mai-feiring med helt snøfri skoleplass.

BORTE: Onsdag 16. mai er skoleplassen helt snøfri.

BORTE: Onsdag 16. mai er skoleplassen helt snøfri. Foto:

Artikkeltags