Gå til sidens hovedinnhold

Gudbrand gir ut «Hadelandssangen»

Han synger og har spilt alle instrumenter selv.

Så vidt artisten kjenner til, og etter kontroll i Tono, så har ingen utgitt denne tidligere. Det er utgitt noter og arrangement for kor av Arnljot Kjelaas tidligere, men ingen utgivelse i lydformat.

Innspillingen har Bjøralt gjort i sitt eget studio. Singelutgivelsen er registrert i Gramo og Tono under labelen GUDBRANDS. Gudbrand har tidligere utgitt to album. Dansebandalbumet «Boogie & Kjærlighet» fra 2012 og Synth/ Instrumentalalbumet «Tales and melodies» fra 2019.

Hadelandssangen er viden kjent på Hadeland og av utflyttede hadelendinger bosatt andre steder. Den er mye brukt som allsang i selskaper og møter, og bør være kjent for de fleste i hadelandskommunene.

Etter en konkurranse i 1953 i regi av Hadelandslaget i Oslo, ble ti bidrag levert inn til en jury. Bergit Røkens melodi ble utvalgt av juryen, og Anton Børmarken hadde skrevet teksten som ikke hadde noen melodi. Derav konkurransen. På denne tiden, og i hvert fall 20 år framover, før reiseveg og kommunikasjoner ble kortere, var Hadelandslaget aktivt i Oslo, med møter og dans. Andre vet sikkert mer om denne historien.

Juryen besto av representantene Gunnar Ingvaldsen, Brandbu, Marie Sundt Mortensen, Gran, Martin Berge, Lunner, Thorleif Hovde, Jevnaker og Erik Tronrud representant for Hadelandslaget i Oslo. Komiteens formann het Mikal Haugtvedt.

Bergit Røken fikk en fin diplom for at hennes melodi ble utvalgt. Bergit var en betydelig kulturperson i Brandbu på den tiden, som pianist og dirigent m.m. og aktiv i teater m.m. Hennes etterkommere har godkjent og setter stor pris på utgivelsen.

Låta får sin premiere på Radio Randsfjord i kveldsprogrammet «Hærlige Fredag» med programlederne Ole Vidar Lien og Britt Viberg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.