Hun har vært med i Hadeland revyteater siden 2009. Hun har med seg Kristin Horni, som har vært med siden 2018. Kristin er blant annet kjent som lokal standupkomiker og har både sammen med Mona og alene underholdt mange steder i Innlandet og i Oslo. Kristin driver Stand Up Hadeland, og har nylig startet Gjøvik og Toten Stand Up.

Nytt av året er de mannlige medlemmene, Frode Taraldsen, som er en teatermann med lang erfaring, blant annet fra Peer Gynt og en rolle i Helt perfekt med Thomas Giertsen, og flere lokale oppsetninger.

Yngstemann er Are Grønvold Sørbråten som ganske nylig har fått smaken på scenekunst. Han spilte i Agatha Christies «Musefellen» sammen med Frode. Der ble de begge kapret av Mona og Kristin som var på talentjakt på ærverdige Folkvang på Jaren – der også årets revy skal settes opp.

Humor og musikk i skjønn forening

Mange møter med ideer og drodling er unnagjort i løpet av høsten og det ble så mange sketsjer ut av disse møtene at mange er lagt i arkivet til neste runde – alle fikk ikke plass i år.

– Det er alltid bedre å ha for mange innslag, det er litt luksus, sier Mona og kan love både humor og musikk.

De fire på scena har med seg det faste bandet som har akkompagnert dem i flere år. Det er de fire lokale gutta Roar Engensbakken på trommer, Tore Hvinden på bass, Øyvind Larsen på gitar og kapellmester Paul Dæhlen som trakterer tangenter og har det musikalske ansvaret – en oppgave som ikke er bare lett med relativt mangelfullt sangteknisk begavede skuespillere.

– Men vi bjudar på og lar oss ikke hefte ved at vi ikke er gode på sang, ler Kristin og ymter frampå om et sangnummer utført i undertøyet.

– Mulig undertøyet kan ta fokuset fra den noe mangelfulle sangstemmen, ler jentene og er enige i at det skal ikke være pent, men moro.

Sparker i «hytt og vær»

Bandet har fått litt frie tøyler og har valgt ut noen egne sanger, og i tillegg har de satt sammen en Vazelina-medley, som en hyllest til det folkekjære bandet som hadde avskjedskonsert i fjor.

– Vi prøver noe nytt i år, sier Mona. Hadeland Revyteater har tidligere satt opp Sommershow i Røykenvika og Juleshow i Hadeland Kultursal, denne gangen blir det en mer intim atmosfære, aldri før har det vært så kort avstand mellom scenekanten og publikum.

– Det åpner jo opp for nye muligheter, sier Kristin kryptisk.

– Det er ingen som trenger å bli bekymret altså – sier Mona og forklarer videre: det gir oss mulighet til å bruke salen, ikke at publikum skal opp på scenen.

– Ellers er vi ikke som mange lokalrevyer flest og sparker i hytt og vær på lokale politikere eller kommune. Er det noen som skal sparkes, så er det oss selv, sier Frode. Vi tar for oss den evinnelige jakten på kjærligheten og vi tar oss en tur med krengetoget, dessuten er vi veldig glad i misforståelser. For oss er det viktig at en som kommer utenfra skal le like mye som de som har bodd her i generasjoner, legger Are til.

Frode og Are kommer nesten ikke til orde, men får stukket inn en setning her og der da Mona og Kristin trekker pusten.

– Vi gleder oss til dette og det er trygt å ha med disse drevne damene, smiler Frode.

Are har aldri gjort stand up før, men har blitt oppmuntret av Kristin og Mona som har mer erfaring på det området.

– Det er artig å utfordre seg selv på nye ting, og jeg føler jeg har ganske kontroll på det akkurat nå i hvert fall – men vi får se når premieren nærmer seg, smiler Are.

Så nå er det replikkpugging og framførelse som skal øves på, og fredag 10. februar står alle åtte premièreklare på scenen.