Kopperud med drama i Radioteateret

OFFERLAMMET: Programplakat for Gunnar Kopperuds drama.

OFFERLAMMET: Programplakat for Gunnar Kopperuds drama. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

BRANDBU: Søndag 7. mai sender NRK Radioteatret P2 første del av Brandbu-forfatteren Gunnar Kopperuds nyskrevne drama «Offerlammet».

Mathias Calmeyer står for regien, musikken er spesialkomponert av Martin Horntveth, og lyddesigner Hilde Rolfsnes har gjenskapt afrikansk virkelighet for norske lyttere, heter det i en pressemelding.

I de tre bærende rollene finner vi Ulrikke Døvigen, Judith Nyambura Karanja og Kyrre Haugen Sydness.

Annen del av stykket sendes søndag 14. mai, og siste del søndag 21. mai.

Gunnar Kopperud

Gunnar Kopperud Foto:

Offerlammet

«Offerlammet» forteller historien om en garvet, kvinnelig reporter som drar for å dekke det hun tror er sluttfasen i en 30 år lang afrikansk borgerkrig. Hun knytter seg til den kvinnelige kommandanten som hun reiser med i felt, og det utvikler seg et nært forhold mellom dem. Desto større blir fallet den dagen det viser seg at ingen av dem er den de gir seg ut for å være. 

Gunnar Kopperud har 25 års fartstid som Afrika-reporter bak seg, og har skrevet ti romaner. Den foreløpig siste, «Der savannen ender», kom i vinter.

LES OGSÅ: 5-er på terningen for Kopperud

Ikke for nervesvake

Hans debut som dramatiker fant sted i 2010, da Martha Kjørven satte opp enakteren «Hvem kan vel sove da». Forestillingen ble spilt på blant annet Litteraturhuset i Oslo og Brandbu kino, med Silje Breivik, Catrine Røisli Tyssen og Martha Kjørven selv i de tre rollene.

«Offerlammet» er en tematisk videreutvikling av «Hvem kan vel sove da», og er, ifølge forfatteren selv, ikke for nervesvake.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.