Gå til sidens hovedinnhold

Gunnar Meltzer (Frp): Statlig finansiering av eldreomsorgen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Statlig finansiering av omsorgstjenestene i kommunen ble stemt ned i kommunestyremøte 23. januar av posisjonen i kommunen som består av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt. Man må jo spørre seg om disse partiene stemmer nei til å motta opp til 25 millioner kroner i året i tre år på grunn av at det er Fremskrittspartiet som kommer med ideen, når den i tillegg er anbefalt av rådmannen.

Statlig finansiering – deltakelse i prosjekt

Rådmannens innstilling:

Lunner kommune søker om deltakelse i forsøk med statlig finansiering av omsorgstjenestene (SIO-Prosjektet) fra 2020.

Sammendrag:

Helsedirektoratet gjennomfører et forsøk med statlig finansiering av omsorgstjenestene (SIO-prosjektet). Formålet med forsøksordningen er å se om statlig finansiering av omsorgstjenestene gir økt likebehandling på tvers av kommunegrenser og riktigere behovsdekning.

Forsøket skal utvides med seks nye kommuner i løpet av 2020. For disse kommunene vil forberedelser til forsøket starte 01.07.2020 og ny finansieringsmodell vil starte 01.01.2021.
Evalueringen og deltakerkommunenes erfaring tilsier at de økonomiske forutsetningene er godt ivaretatt.

Felles for finansieringsordningene er at forsøkskommunene mottar årlig inntektspåslag på 4 prosent av kommunens uttrekk, oppad begrenset til 25 millioner kroner per år. Forsøket varer.

Kommentarer til denne saken