Større julemarked enn i fjor

I FJOR: Fra julemarkedet på museet i fjor. Foto: Tor Lindseth

I FJOR: Fra julemarkedet på museet i fjor. Foto: Tor Lindseth Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets julemarked på Hadeland Folkemuseum blir mer omfattende enn i fjor.

DEL

TINGELSTAD: I disse dager faller de siste brikkene for årets julemarked på Hadeland Folkemuseum på plass, og formidler May-Iren Bojang Jørgensen forteller at det blir et større marked enn i fjor.

– Markedet ble arrangert for første gang i fjor, og ble veldig godt mottatt. det var tydelig at det var behov for et slikt marked, og vi er glade for at vi kan ha det her på museet, sier hun.

Ifølge Bojang Jørgensen blir det mer enn 30 lokale aktører på plass lørdag 3. desember. Det blir boder og bord både inne i museumsbygningen og ute på plassen ved scena.

– Det er litt lite snø her nå, for å si det pent, men vi håper det blir litt påfyll. Hvis ikke skal vi absolutt klare å skape litt julestemning likevel, sier hun.

Innholdsmessig vil det variere fra håndverk, som hardangersøm og strikk, via julepynt til mat av alle slag og julegodterier.

– Det kommer også en smed, som skal selge egenproduserte ting, sier Bojang Jørgensen.

Museet arrangerer julemarkedet sammen med landbrukets fagråd, og de skal også selge litt mat til gjestene denne dagen. Det blir både grøt, pølser og gløgg. Hadeland museumslag hjelper til med gjennomføringen av arrangementet.

STORT MARKED: May-Iren Bojang Jørgensen (i midten) lover et innholdsrikt julemarked på museet. Ingrid Stendal (til venstre) og Randi Thorsen fra Glasslåven støtter opp om arrangementet.

STORT MARKED: May-Iren Bojang Jørgensen (i midten) lover et innholdsrikt julemarked på museet. Ingrid Stendal (til venstre) og Randi Thorsen fra Glasslåven støtter opp om arrangementet. Foto:

– Vi håper at folk har tid til å bli her litt denne dagen, for vi har mange aktiviteter for ungene. Fjøsnissen kommer på besøk, og ungene kan være med å sette ut grøt til han. I Nordstua skal Gunvor Raastad lese juleeventyr, og inne i hovedbygningen blir det juleverksted, forteller Bojang Jørgensen.

Sangkoret Småtrall skal synge på arrangementet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags