Hadeland går en usikker framtid i møte

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hadeland som region går en usikker framtid i møte. For en som oppriktig er glad i Hadeland, og som ønsker å bygge oppunder en felles hadelandidentitet, oppleves dette som trist.

Ikke nok med at Hadeland er plassert i to fylker (Innlandet og Viken), men vi er også plassert i tre valgdistrikter ved neste stortingsvalg (Akershus, Buskerud og Oppland). Statlige etater og foretak forholder seg derimot ikke nødvendigvis til fylkesgrensene og det viser oss at fylkesgrensene ikke skal håndteres som absolutter. Både Lunner og Gran er eksempelvis del av Innlandet politidistrikt, mens Jevnaker er derimot del av politidistrikt Sør-Øst. Helseregionene har igjen en annen inndeling og både Lunner og Gran forholder seg til Sykehuset Innlandet som primærsykehus.

For Hadelandskommunene bør det derfor være en selvfølge med videre og tett samarbeid på tvers av det som nå er blitt en fylkesgrense mellom to fylker, og som i verste fall kan bli tre fylker om regionsreformen blir forsøkt reversert etter neste stortingsvalg. For Lunner og kanskje også Gran vil det heller ikke være utenkelig å ønske tilknytning til både Innlandstrafikk og Ruter med hensyn på kollektivtrafikk. Hadeland videregående skole er videre viktig for Lunner.

Vi bør ikke godta at en fylkesregionreform splitter opp en region vi er glade i. Jeg håper derfor at vi kan slå ring om Hadeland, både i kommunestyrer, fylkesting og storting.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken