Det er hvert år mange søkere til utstillingen 100% Norway i London, og i år har Hadeland Glassverk fått plass til en stor lampe, bestående av 55 krystallkuler.

– Det begynte med at vi hadde en kunde som skulle pusse opp en bygård i Oslo. Det var behov for belysning. Vi lagde da en serie krystallkuler som ble hengt opp i denne gården. Der var snakk om et spenn på 22 meter og toalt 50 kupler, forteller sjefsdesigner Maud Gjeruldsen Bugge.

Mange muligheter

Hun forteller at lampa de har laget til utstillingen i London er på 55 kupler, montert i et oppheng med en diameter på 1,5 meter. Denne lampa er dermed mye mer kompakt.

– Det fine med disse kuplene er at de kan henges opp alene eller i kombinasjon med flere. Det hele kan tilpasses den enkelte kunde, sier markedssjef Cecilie Bjørnebye Jensen.

Et hav av farger

Allerede denne uken sendes lampa til London for montering. Tirsdag var den prøvemontert på Mengeloftet på Hadeland Glassverk.

– Det er ingen statisk lampe med et bestemt mønster. Det kan hende den blir hengt opp litt annerledes i London, sier Gjeruldsen Bugge.

Kuplene er det hun som har designet. De finnes i tre ulike størrelser, med fire typer slip og et hav av farger.

– Vi ville kombinere det tradisjonelle med det moderne i en ny design. Vi er glade og stolte over at vi har fått være med på utstillingen, sier designeren.