Hertugparet fikk gave fra Hadeland Glassverk

HADELANDSGAVE: Hertuginnen fikk overrakt gave fra hoffreporter Kjell-Arne Totland. Det var blant annet en krystallfigur fra Hadeland Glassverk.

HADELANDSGAVE: Hertuginnen fikk overrakt gave fra hoffreporter Kjell-Arne Totland. Det var blant annet en krystallfigur fra Hadeland Glassverk. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det britiske hertugparet Kate og William har hatt opplevelsesrike dager i Norge. Fredag fikk de gave fra Hadeland Glassverk, som har stått på et journalistkontor i mange år.

DEL

Det var hoffreporter Kjell-Arne Totland som fikk mulighet til å overrekke gaven i forbindelse med at paret besøkte Holmenkollen. Totland, som er TV2s kongehusekspert var plassert et stykke unna det øvrige pressekorpset og hertuginne Kate stoppet da han holdt fram gaven. Journalisten er å regne som nestor blant hoffreportere.

I følge TV2.no var gavene var et håndstrikket norsk sjal i sort og hvitt som har vært i Totlands familie i mange år og en isbjørn i krystall fra Hadeland Glassverk. Isbjørnen har i alle år stått på Totlands kontor i TV 2.

– Hils resten av familien, fikk Kjell Arne sagt før Kate sluttet seg til resten av følget, skriver TV2.

Det britiske hertugparet har vært på norgesbesøk i to dager. Fredag lot de seg imponere av skihopping, friluftsbarnehage og vakker natur på sin siste dag i Norge.

– Utrolig, lød kommentaren.

Stolt direktør

Kari Roll-Matthisen, administrerende direktør ved Hadeland Glassverk, sier dette til Hadeland etter overraskelsen til hertugparat.

– Vi er svært stolte over dette, og gleder oss over valget av gave. Vi skal snart i gang med skulpturen til Prinsessens skulpturpark, og synes også det har vært flott å se hennes rolle i dette besøket.

LES OGSÅ:


 

Bitende kaldt

Etter lunsj på Skaugum dro prins William og hertuginne Kate opp til Holmenkollen arena, der mange godt kledde skuelystne hadde møtt fram. Som under hele turen i Skandinavia denne uka tok de seg tid til å snakke med folk, enda det var bitende kaldt i det strålende vinterværet. Deretter gikk de inn for en omvisning på Skimuseet. Der fikk de blant annet se bilder av dronning Maud, grandtante til britenes dronning og Williams bestemor Elizabeth. Det dansk-britiske kongeparet Haakon og Maud skjønte raskt at veien til å bli akseptert som norske, gikk via langrennssporet, noe som er grundig dokumentert på museets vegger.

Ski på beina

Så bar det opp på toppen av hoppbakken, der hertugparet både kunne la seg imponere av en gnistrende utsikt over Oslo og få en passiar med den unge skihopperen Anniken Mork, før hun til alles jubel satte utfor.

Neste post var Øvresetertjern ved Tryvann der barn fra utebarnehagen Onkel Toms Hytte på viste prinsen og hertuginnen hvordan lek og friluftsliv er en naturlig del av oppveksten i Norge.

Det gjorde tydelig inntrykk med horder av små barn på ski som verken lot seg affisere av kulda eller de kongelige gjestene. Flere ganger måtte både hertugparet og kronprinsparet trå til og plukke opp barn som tryna litt i snøen, men det var ikke behov for trøst.

Det ble også tid til pølsegrilling på bål, før hertugparet tok avskjed og fatt på hjemreisen til Storbritannia.

– En utrolig avslutning på besøket i Norge! Takk til alle som fikk hertugen og hertuginnen til å føle seg så velkomne, skriver Kensington Palace på Twitter.

Norgesreklame

Fra norsk ståsted kunne dagen neppe vært bedre, for bildene av idyllisk norsk vinter vil gå verden rundt når kongelige superstjerner fronter dem. Det var for øvrig tydelig at det kanskje var litt kaldere enn britene var vant til, for da hertuginne Kate kastet en snøball på mannen sin, skal han ifølge People Magazine s reporter ha parert med at det var for kaldt til å holde på med sånt.

På vei vekk fra bålpanne og grilling passerte prins William den britiske delegasjonen som følger dem på reiser, og han klarte ikke la være å le av flere tynt kledde personer.

– Se på dere! Dere er jo helt frosne! Dere burde bli tatt bilde av, lo han mot de hutrende britene.

Fakta om hertugparet

Prins William, hertug av Cambridge, er eldste sønn av Charles, prinsen av Wales, og avdøde prinsesse Diana. Han ble født 21. juni 1982 og er nummer to i arverekken til den britiske tronen etter faren.

William giftet seg 29. april 2011 med Catherine «Kate» Middleton, født 9. januar 1982. Hun er fra en velstående familie med middelklassebakgrunn.

22. juli 2013 fikk paret sitt første barn, sønnen prins George, som er nummer tre i arverekken.

2. mai 2015 fikk paret datteren prinsesse Charlotte.

Paret venter nå sitt tredje barn.

Hertugparet har vært på besøk til Oslo 1. og 2. februar.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken