Else Kåss Furuseth åpner Mummi-utstillingen på HG

ÅPNER: Else Kåss Furuseth åpner utstillingen på HG lørdag.

ÅPNER: Else Kåss Furuseth åpner utstillingen på HG lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den er kalt sommerens store familieattraksjon, den interaktive utstillingen om Mummidalen. Lørdag er det stor åpning, med TV-kjendisen Else Kåss Furuseth.

DEL

Tove Jansson (1914-2001), Mummidalen og hennes berømte Mummi-familie får nytt liv i en stor engasjerende og interaktiv opplevelse for hele familien på Hadeland Glassverk (HG) denne sommeren.

Attraksjonen vises for første gang utenfor London, og det er altså Else Kåss Furuseth som står for åpningen.

Lørdagen byr også på en gratis Mummikonsert ute på torget.

Gjennom en interaktiv utstilling blir vi bedre kjent med de internasjonalt anerkjente og populære historiene om Mummidalen, vi får ny innsikt i Tove Janssons liv og hvordan livet påvirket arbeidet hennes, og vi får se originale tegninger og figurer som på en nyskapende måte er bygget inn i opplevelsen.

INNGANG: Du går inn i utstillingen via ei bok om Mummitrollet.

INNGANG: Du går inn i utstillingen via ei bok om Mummitrollet. Foto:

Innholdsrik utstilling

I «En Reise i Mummidalen» vil du få se gjenstander som aldri før er blitt vist i Norge. Alt fra originale illustrasjoner, kunst og 3D-modeller, til brev og personlige gjenstander fra Toves arbeidsrom i Helsinki og familieøya Klovharu i Finland, hvor hun bodde i nesten 30 år.

Måten alt dette er presentert i en interaktiv opplevelse, føres Toves verden og karakterene fra Mummidalen nærmere publikum og gir de besøkende noe helt annet enn en tradisjonell kunstutstilling. Gjestene vil bli ledet av en guide gjennom attraksjonen mens de får høre en varm og nær historie innlest av Linn Stokke. På veien opplever man 7 forskjellige engasjerende og interaktive verdener som viser inspirasjonen bak Toves høyt elskede eventyr.

Disse miljøene viser hvordan det nordiske landskapet har påvirket naturen i Mummidalen, fra de dype skoger, til et telt ved en liten innsjø i Finland, til en rekonstruksjon av Tover kunstatelier og hennes helt spesielle øy, Klovharu.

PIKNIK: I utstillingen kan du blant annet dra på piknik.

PIKNIK: I utstillingen kan du blant annet dra på piknik. Foto:

Mummifeber på Hadeland Glassverk

I anledning”En Reise i Mummidalen»#8221; vil flere andre arrangementer med Mummi som tema finne sted, blant annet foredraget «Arven etter Tove Jansson» i regi av Moomin i Sverige, som har ansvaret for og opphavsretten til Janssons berømte verden. 

I forbindelse med attraksjonen i Galleri 2, vil det være en innholdsrik og spennende Mummibutikk. Vaffelhuset vil denne sommeren gjøres om til en stemningsfull og fargerik Mummikafé.

9. august vil de også feire Tove Janssons bursdag med et eget program.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags