Grunnen til at det ble slik er Covid-opplagt. Nå er imidlertid alle klare. Gjester som korpset har fått med seg på scenen er Gutta på Skauen, og operadivaen som er svært godt kjent for Hadelandspublikummet – Gunda Marie Bruce.

Gunda sprudler av sangglede og gleder seg stort til å møte publikum, men det kan også legges til at veldig mange nå ser fram til igjen å høre henne. Førstkommende lørdag er Gunda altså i Kultursalen.

– Åååå, jeg gleder meg ekstra til dette, sier Gunda entusiastisk, Hadeland Janitsjar var de første jeg sang med da jeg kom tilbake til Norge som fersk og nyutdannet operasanger – og tenk at det er 11 år siden.

– Vi har jo et jubileum, sier hun.

Et 11-årsjubileum. Hadeland Janitsjar synes også det er stor stas at Gunda ville være med korpset på denne konserten. Vi har snikhørt på noen av hennes sanger sammen med korpset, og kan love både nydelige, romantiske sanger og storslåtte sangnumre.

Et nytt bekjentskap for mange på Hadeland er «Gutta på Skauen». Gruppa fra Hønefoss så dagens lys på Krokskogen i 2007 og består av Svein Olav Blindheim, Fredrik Øie Jensen og Per Vollestad. De har fått mye oppmerksomhet for sitt arbeid med å formidle historiene til krigens illegale sanger, i tillegg til å spille sin egen musikk. Gruppa har gitt ut sju CD-er. Dessuten har alle aktive karrierer ved siden av sang og musikk.

Svein Olav Blindheim ga i fjor ut en egen CD viet Arne Paasche Aasens tekster. Svein Olav har også musikkjobb med utviklingshemmede i Jevnaker. Fredrik Øie Jensen dirigerer flere storband, og er i tillegg en etterspurt musiker i mange sammenhenger. Han var i flere år kapellmester for Skal vi Danseorkesteret. Per Vollestad er foruten operasanger også virksom som forfatter. Hans bok Livet på Grini under annen verdenskrig kom ut i 2020 og til høsten kommer han med en ny bok om illegale sanger under krigen. Som operasanger debuterte han ved Den Norske Opera og han har gjestet store operascener som La Scala i Milano – og andre operascener bl.a. i Wien, Brussel og Tokyo.

Dirigent Espen Aslaksen har satt sammen et variert og publikumsvennlig konsertprogram. Her blir det kjent musikk fra film og store TV serier, arabiske netter og kjærlighetsmusikk og publikum vil også, om litt seint – bli satt i sprudlende nyttårsstemning.

– Om få dager går vi inn i mai måned så vi skal også gi folket den rette vårfornemmelsen, sier Espen.

Den som vil binde det hele sammen er ingen ringere enn ordfører Randi Eek Thorsen.

Hjertelig velkommen til en festkonsert i Kultursalen førstkommende lørdag sammen med Hadeland Janitsjar og gjester.