Gå til sidens hovedinnhold

De elendige i kultursalen

Artikkelen er over 3 år gammel

I Teater Innlandets versjon av «Les Misérables» blandes den originale historien fra romanen bak den kjente musikalen med historien til Khalid Haji Ahmed.

Tirsdag 6. mars settes forestillingen opp i Hadeland kultursal, som skrive følgende i sin omtale på nett:

Khalid kom til Norge som asylsøker i 2002. Han fikk beskyttelse og opphold og ble etter hvert en profilert lokalpolitiker i Hamar og Hedmark. Han var på Utøya flere ganger, også i 2011. Der mistet han broren sin, Ismail. Samme år ble Khaled kåret til Årets medmenneske av Mental Helse Hamar.

I 2013 ble Khaled anklaget for identitetsforfalskning. Han innrømte at han ikke kom fra Somalia, men fra Djibouti. Han sa fra seg alle politiske verv og ble dømt til fire måneders fengsel. I 2015 ble Khalid fratatt sitt norske statsborgerskap, og reiste ut av landet. Han er nå bosatt i sitt hjemland Djibouti.

Victor Hugos klassiker «De elendige», om politimannen Javert og straffangen Jean Valjean, setter søkelys på aktuelle spørsmål: Kan vi forsvare en som, i kampen for et anstendig liv, begår straffbare handlinger? Er det alltid riktig å kreve at man gjør opp for seg?

Hadeland kultursal ønsker publikum velkommen til en visuell og vågal forestilling som stiller folk overfor etiske dilemmaer i vår tid.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.