HRA-styreleder: – Det blir litt tilfeldig

ØNSKER HELHET: HRA-styreleder Ole Petter Løbben.

ØNSKER HELHET: HRA-styreleder Ole Petter Løbben.

Artikkelen er over 4 år gammel

Inntil en egen valgkomité er på plass, skulle ordførerne i eierkommunene ha denne rollen. – Det har ikke fungert, sier styreleder i Hadeland og Ringerike avfallsselskap, Ole Petter Løbben.

DEL

HADELAND: – Etter ønske fra eierne (Gran, Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole, red.anm.), tok vi initiativ til å få på plass en valgkomité som skal se på helheten i styrets sammensetning, sier Løbben.

– Har jobbet hver for seg

Under fjorårets generalforsamling var temaet en egen sak, og i protokollen heter det at HRA-styret skulle lage forslag til retningslinjer for valgkomiteen.

– Dette ble lagt fram i fjor høst. Meningen var at ordførerne skulle være valgkomité fram til det formelt ble oppnevnt en slik. Mitt inntrykk er at det ikke har fungert, og at de har jobbet hver for seg uten noen helhetsvurdering.

– Det er ikke noe å utsette på det styret vi har, men med en slik praksis i valg av styremedlemmer blir det litt tilfeldig, sier han.

LES OGSÅ: Morten Hagen (GBL) er på veg inn i HRA-styret 

Relevant kompetanse er ett moment i denne kabalen, kjønnsbalanse et annet. I dag er Signe von Streng fra Jevnaker eneste kvinne i styresekstetten.

Da Gran og Lunner tidligere denne måneden valgte sine kandidater til vervet, endte begge kommuner med mannlige kandidater. Dette til tross for at det i saksframlegget til førstnevnte sto det var «ønskelig at Grans styrerepresentant er en kvinne».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.