Flott elevkonsert julegledet publikum

HEMATT: Audun Straume og band sikret at folk kom hematt tel jul.

HEMATT: Audun Straume og band sikret at folk kom hematt tel jul. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Elevkonsert i MariakirkenTo konserter og fullt i Mariakirken, fredagskveldens konserter gikk rett "hematt" hos publikum, da elevene ved musikklinja ved Hadeland videregående begeistret publikum.

Årets julekonsert, "Vi tenner våre lykter", satte også lys på hvor heldige Hadeland er som har så mange dyktige, unge utøvere i sin midte. Det betyr også at elevene har ditto dyktige lærere.

Konserten startet med solo av sanger Ingeborg Grini Sørlie, før elevene toget inn i kirken og alle sang "Vi tenner våre lykter". De fulgte opp med "Candlelight carol". For et kor. Håper de er like uredde og friske i fortsettelsen. Stemmegruppene kom tydelig fram og det var en flott balanse mellom stemmene. Slik skal et blandet kor låte.

Elevene imponerte også på "The prayer" og "Deilig er jorden" som avslutning.

Mellom korinnslagene opptrådte elevene i grupper. "Jul i svingen" ble fulgt av"Himlen i min favn", vakkert framført i en knappenålstille kirke av Synne Avtjærn, Lars Nøddelund Ramberg og Kristin Ulset. "Mary did you know" ble etterfulgt av kveldens eneste instrumentallåt, en blåsegruppeversjon av "Hark! The Herald Angels sing", der vi blant annet merket oss Jenny Kristine Lindstad Tangen og Martine Haagensens trompetspill.

Når vi trekker fram enkelte navn er det ikke til forkleinelse for andre - alle holdt julekonsertmål så det holdt, befriende fritt for kassaapparatplingende svisker og julerutine.

Anne Grete Preus sin "Når himlen faller ned" ble flott tolket av Natalie Grøndahl Tangen og etter en finfin "Lys imot mørketida" var det bare for Audun Straume å slentrende "julecroone" en svingende bandversjon av "Hematt tel jul". Til velfortjent trampeklapp.

Et bevis på at elevene behersker sine instrumenter var samspillet i "Lys i desember". Rett og slett flott.

Publikum kunne bare bøye seg i nisselua over et variert program og en entusiastisk framføring av elevene.

Ikke noe rart at Solveig Kalstad Brenden, pedagogisk leder ved idrettsfag og musikk, dans og drama roste elever og lærere etter konsertene i Mariakirken fredag kveld.

Artikkeltags