Hadia og Haddy på gjestelisten

– HVEM ER DU? – Er du modig deltaker eller skeptisk tilskuer?, spør programkomiteen for årets Hadelandskonferanse Kari Isingrud, Dagfinn Edvardsen og Sissel Skjervum Bjerkehagen. Øvrige medlemmer i komiteen har vært Kjersti Andresen (landbrukskontoret), Vibeke Buraas Dyrnes (regionrådet), Ingunn Granaasen, Torstein Brandrud.

– HVEM ER DU? – Er du modig deltaker eller skeptisk tilskuer?, spør programkomiteen for årets Hadelandskonferanse Kari Isingrud, Dagfinn Edvardsen og Sissel Skjervum Bjerkehagen. Øvrige medlemmer i komiteen har vært Kjersti Andresen (landbrukskontoret), Vibeke Buraas Dyrnes (regionrådet), Ingunn Granaasen, Torstein Brandrud.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Heiagjeng, surpomp, framsnakker, kritiker eller bygdedyr? Årets konferanse utfordrer folk til å tenke over hvor de hører til i nevnte personlighetspalett.

DEL

GRAN: Hvem skaper framtida på Hadeland? Er du modig deltaker eller skeptisk tilskuer?

Dette er bare noen av spørsmålene menneskene bak Hadelandskonferansen, som også i år arrangeres i kultursalen på Gran, ønsker svar på.

– Årets konferanse setter søkelys på hva som skal til for at vi skal få en positiv utvikling på Hadeland. Hvem former framtida, og hva påvirker framtidsskaperne? Hva slags kultur har vi for nyskaping og innovasjon på Hadeland, og hvordan vi tar vare på og støtter de som tør å ta sjansen og ønsker å skape. Hvordan tar vi vare på de modige menneskene som ønsker å gjøre en forskjell?, spør Dagfinn Edvardsen, medlem i programkomiteen videre.

Konferansen arrangeres av Hadelandshagen, der Edvardsen er daglig leder.

For raske konklusjoner?

For å få svar, eller i alle fall forsøk på en fasit, presenterte komiteen tirsdag en spennende liste over foredragsholdere som har takket ja til å tale og diskutere i kultursalen.

– Programkomiteen har vært enige om at vi trenger kritikere som utfordrer ideer og tanker. Men er vi ofte litt for raske til å konkludere med at «dette kommer aldri til å gå», og la det være med det. Nye måter å tenke på utfordrer oss, og noen ganger kan det være riktig ubehagelig. Klarer vi likevel å dyrke dem som våger seg utenfor boksen? Dette ønsker vi å belyse på årets konferanse som arrangeres fredag 20. november, forklarer komitémedlem Kari Isingrud, som til daglig er etablererveileder for Hadeland.

Foredragsholderne

Følgende stiller til konferanse:

Hadia Tajik. Politiker for Arbeiderpartiet, tidenes yngste statsråd i Norge og for tiden leder av justiskomiteen på Stortinget

Ove Røsbak. Forfatter som har gitt ut diktsamlinger, prosabøker, barnebøker og biografier om Alf Prøysen og Rolf Jacobsen. Røsbak fikk hard medfart da han i 2004 skrev en kronikk i Dagbladet hvor han hevdet at Prøysen var bifil.

Maria Grøntjernet. Fra Lunner og kjent som Villmarksjenta. 16 år gammel gikk hun Norge på tvers alene. Hun ble «Årets villmarking 2013».

Øyvind Solstad. Journalist med ansvar for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.

Martin Gran. Partner og managing director i Snøhetta Design.

Åge Skinstad. Sportssjef for langrenn i Norges Skiforbund. Ny direktør i NHO innlandet, overtar etter Christel Kvam.

Haddy N'jie, NRK-profil som tidligere bodde på Roa, overtar som konferansier etter tre år med Per Christian Ellefsen.

Vil fylle salen

– Vi har flere spørsmål enn svar, men håper årets konferanse vil bidra til at vi får med oss noen refleksjoner rundt dette. Vi mener dette er arrangementet folk må få med seg, om du er deltaker, støttespiller eller tilskuer. Alle som bryr som om Hadeland vil forhåpentligvis få relevant input denne dagen, sier Sissel Skjervum Bjerkehagen, medlem i programkomiteen og ansvarlig redaktør i avisen Hadeland. Arrangørene har ambisjoner om å fylle salen. I fjor deltok 300 personer.

Artikkeltags