Nytt domene og mer til abonnenter

Her kan du se hvordan du oppretter din digitale bruker på hadeland.no

Artikkelen er over 5 år gammel

Tirsdag lanserer Hadeland en løsning på nett der enkelte saker vil kreve innlogging.

DEL

HADELAND: Avisen Hadeland er, i likhet med lokalaviser over hele landet, inne i en digitaliseringsprosess.
– Vi skal sørge for at leserne våre skal ha tilgang på Hadeland hvor det måtte være, i den formen som passer dem best, forklarer Skjervum Bjerkehagen.
Hun peker ut tre hovedveger for lokalt avisstoff.
– Papiravisen består. I tillegg har mange kanskje allerede oppdaget e-avisen vår, som er tilgjengelig både via PC, mobil og nettbrett. Dette er en elektronisk utgave av papiravisen. Fordelen er at du kan få den «levert» hvor det måtte være i verden, og at du kan lese morgendagens avis allerede kvelden før den dukker opp i avishyllene. E-avisen har også et søkbart arkiv som strekker seg tilbake ti år i tid. En real skattkiste, med andre ord, forteller hun.

Her kan du aktivere din bruker

Tilgang til alt

Abonnementsstrukturen legges også om. Er du abonnent har du tilgang til alt innhold. Enten har du komplett abonnement, med både papir og digital tilgang – eller så velger man bare digitalt.
Skjervum Bjerkehagen forklarer at avisens grep med å gjøre enkelte saker på hadeland.no bare tilgjengelig for abonnenter, samtidig er startskuddet for en ny tankegang om når og hvordan stoffet publiseres.
– Tiden med deadline en gang i døgnet er for lengst forbi. Nå må vi tenke kontinuerlig publisering, sier hun.
– Hvilke nettsaker vil være forbeholdt abonnentene?
– Hendelser som ulykker og branner vil fortsatt være tilgjengelig for alle. Saker det ligger mye jobb bak, innhold som er unikt og gravesaker vil være forbehold abonnentene våre, sier hun. For å få tilgang til dette må brukeren aktivere sin bruker. Hvordan dette gjøres kan du se i videoen.

Den som eier abonnementet kan dele det med inntil fire medlemmer i sin husstand.

Det kan du gjøre her.

Nytt domene

Siden Hadelands nettavis kom på plass i 1998 har avisen Hadeland vært å finne på hadeland.net. Nå har lokalavisen investert i nytt domene.
– Vi har kjøpt adressen hadeland.no, og de observante har sett at det allerede i bruk, sier redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen.
– Alle e-postadresser er også endret, men de gamle vil fortsatt virke, forteller Skjervum Bjerkehagen.

Fornøyd selger

Tore Solberg har vært eier av domenet i lang tid. Før nyttår ble avisen Hadeland enige om en pris for domenet.
– Jeg vil ikke røpe prisen, men jeg mener det er vel anvendte penger. Vår merkevare må være vår også digitalt, sier redaktøren.
Tore Solberg forteller at han er glad for at det var lokalavisen som overtok domenet. Han legger likevel ikke skjul på at han tenkte butikk da han i sin tid sikret seg hadeland.no.
– Det er ganske strengt med no-domener. Du må ha en bedrift eller virksomhet som er relatert til navnet. Jeg fikk domenet fordi jeg har et selskap som heter Hadeland Eiendomsutvikling, forteller Solberg.
Han er forundret over at lokalavisen ikke sikret seg domenet først. Samtidig innrømmer han at han var tidlig ute.
– Jeg sikret med en god del domener nesten før internett tok av. Det var en gang på 90-tallet, men jeg husker ikke akkurat når, forteller han.
– Hvor mye måtte avisen betale for domenet?
– Det ønsker jeg ikke å si, men jeg er fornøyd med prisen. Jeg har vært i dialog med både avisen og andre flere ganger før, og hver gang har jeg lagt på prisen litt. Nå fant avisen ut at de ville slå til på tilbudet, og det er jeg glad for, sier Solberg.

Artikkeltags