Hadelandskommunene enige - holder skoler og barnehager stengt minst ei uke etter påske

Selv om regjeringen vedtar noe annet, vil skolene og barnehagene på Hadeland holde stengt også uka etter påske.

DEL

Skolene og barnehagene i Gran, Lunner og Jevnaker vil være stengt den første uka etter påske, meldes det i en felles pressemelding signert ordførerne Harald Tyrdal (Lunner), Randi Eek Thorsen (Gran) og Morten Lafton (Jevnaker).

Regjeringen kommer med nye nasjonale anbefalinger førstkommende onsdag når det gjelder om skoler og barnehager skal åpne etter påske.

Kriseledelsene i de tre Hadelandskommunene har imidlertid bestemt seg allerede nå for ikke å åpne barnehagene og skolene før tidligst mandag 20. april.

«Dette betyr at skolene fortsetter med digital undervisning, foreløpig fra tirsdag 14. til og med fredag 17. april. Tilbudet til barn av foreldre i samfunnskritiske funksjoner og utsatte barn og unge fortsetter som før inntil skoler og barnehager gjenåpner. Vi tar denne avgjørelsen for å skape noe forutsigbarhet inn i påskeferien, for foreldre, barn og ansatte. Vi ønsker med dette å etablere trygghet for at fysisk tilrettelegging og smittevern er ivaretatt på en god måte før eventuell oppstart», heter det videre i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Videregående åpner ikke over påske: – Ikke aktuelt

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags