Kari og Nils symboliserer folkekirken for biskopen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

GRAN: Biskop Solveig Fiske rakk mye da hun var på besøk i Gran. Hun har også en lokal påminnelse på kontorpulten.

Da Fiske var innom Hadelandsmessa søndag ettermiddag svingte hun også innom lokalavisens stand. Der fikk hun øye på busserulldokkene Kari og Nils som er laget på Røysumtunet.

- Jeg har fått slik i gave av Marit Tingelstad. De har en synlig plass på pulten min, og minner meg om at kirken skal være en folkekirke. En kirke til hjelp for folk på vegen gjennom livet. Jeg tror det var det Marit ville jeg skulle bruke dem til også, sier Fiske til Hadeland.

Besøkte Hapro

På sitt ukesbesøk på Hadeland har hun også besøkt Hapro. De skriver i en pressemelding at hun viste ekte engasjement da hun besøkte Hapro Senter for yrkeskvalifisering onsdag. Hun var spesielt opptatt av arbeidssøkerne, og tok seg god tid til å snakke med flere under besøket.

Blant spørsmålene biskopen stilte var hvordan vi kan ivareta de som av ulike årsaker faller utenfor jobb og skole, og hun understreket behovet for et samarbeid på tvers av de forskjellige myndighetsområdene.

-Biskopen stilte mange relevante spørsmål og viste med det både kunnskap og interesse for vårt fagområde. Dette var et givende møte og vi setter stor pris på hennes besøk, sa administrerende direktør, Erik Lundbekk.

Selv om biskopen var opptatt av de unge og hva som skal til for å forhindre frafall i skolen, ønsket hun også å høre om erfaringer med basiskompetanseopplæring på arbeidsplassen. Hun var også opptatt av at vi møter mange av de samme menneskene, enten det er i kirken eller andre steder.

- Jeg vil takke for bedriftens engasjement i mennesket og den tenkning som kan bidra til inkludering, sa biskop Solveig Fiske, som også ønsket bedriften lykke til i den krevende omstillingen Hapro er i.

Artikkeltags