Snart fyller Fjordvang år Etterlyser gamle bilder til jubileumsberetning

FJORDVANG: Grymyr bru, antagelig tatt rundt 1930, med Fjordvang i bakgrunnen og Vestre Gran Handelslag foran. Med bensinpumpe.

FJORDVANG: Grymyr bru, antagelig tatt rundt 1930, med Fjordvang i bakgrunnen og Vestre Gran Handelslag foran. Med bensinpumpe.

Artikkelen er over 5 år gammel

Håkon Grymyr skriver beretningen om lokalet Fjordvang som blir 90 år i 2016. Han trenger flere fotobidrag fra bygdefolket.

DEL

GRYMYR: Første byggetrinn av Fjordvang ble innviet 11. desember 1926.
Håkon Grymyr driver grundig research og kartlegging av byggets historie.
– Dessverre mangler vi alt av bilder før 1940 og vi mangler protokollen fra 1928 til 1940. Det betyr at vi mangler protokollopplysninger om byggetrinn to, som pågikk i 1935 og 1936, sier Grymyr.
Han håper privatpersoner kan ha bilder liggende som kan beskrive bygget og bruken av det.
"Vi har et drøss av nyere bilder, kun noen få fra 1939 til 1961, og ingen før 1939.
Håkon Grymyr
Lokalhistoriker
– Her har det vært alt fra kristelige møter, til de mest løsslupne festarrangement. I november i fjor gjestet biskop Solveig Fiske lokalet. Det er vi stolte av. Hun er vel den første geistlige som har gjestet lokalet, hvis vi ser bort fra lensmannens besøk for å rydde opp i festbråk. Det er vi ikke så stolte av, forteller Håkon Grymyr.

Ungdomslaget

Det er Vestre Gran Ungdomslag, stiftet 17. april 1911, som er Fjordvangs byggherre.
Fjordvang har hatt flere store utbedringer, utført på dugnad. Den siste store startet høsten 2011 og ble avsluttet i april i fjor.
Det er A/L Fjordvang som står bak jubileumsskriftet Grymyr utfører.
– Det er ikke helt bestemt omfang ennå, om det blir bok eller hefte, sier forfatteren.
Han er også redaktør i Vestre Gran IL-Nytt, som også inneholder mye godt, lokalhistorisk stoff. Bildet til denne artikkelen stammer derfra, med første byggetrinn av Fjordvang i bakgrunnen.
– Vi har håp om at det finnes flere bilder. Vi har et drøss av nyere bilder, kun noen få fra 1939 til 1961, og ingen før 1939, sier Grymyr.

Sentrale personer

To sentrale personer i Fjordvangs nyere historie er Nils Sørlie og Roar Bråten. Nils var leder av husstyret fra 1970 til 1989. Da tok Roar over og er fortsatt leder i dag.
Nils ble formann da idrettslaget tok over lokalet i 1970. I 1984 ble Fjordang et andelslag. Nils Sørlie er for mange kjent som en meget dyktig trappesnekker, fortsatt i «Snekkerbua» ved Granavollen.
Nå er det først og fremst jubileumsskrift på trappene, ført i pennen av Håkon Grymyr. Det skorter bare på noen flere bilder.

Artikkeltags