Hans Jørgen (30) med comeback i NM: – Turer med pulk gir ikke toppform

BRONSE: Hans Jørgen Kvåle er en sprek mosjonist. I helgen klatret han opp på nederste trinn på seierspallen under NM-stafetten i skiorientering på Gåsbu. Her står han sammen med Øyvind Watterdal og Bjørnar Kvåle (helt til høyre). Konnerud og Wing OK gikk inn til gull og sølv.

BRONSE: Hans Jørgen Kvåle er en sprek mosjonist. I helgen klatret han opp på nederste trinn på seierspallen under NM-stafetten i skiorientering på Gåsbu. Her står han sammen med Øyvind Watterdal og Bjørnar Kvåle (helt til høyre). Konnerud og Wing OK gikk inn til gull og sølv. Foto:

Hans Jørgen Kvåle (30) la toppidrettssatsingen på hylla for fem år siden. Likevel har han deltatt i to NM-stafetter denne vinteren.

DEL

– Min første opptreden var NM-stafetten i langrenn for Brandbu IF for 14 dager siden. Det var mildt sagt tungt fra start til mål. Turer med pulk er hyggelig, men gir ikke toppform. Uansett så kom jeg til mål, og jeg synes det var bra at vi hadde snaut 40 lag bak oss på resultatlisten i Konnerud, sier Kvåle.

Han gikk sammen med veteranen Morten Fosse og Bjørnar Kvåle.

– Nå er det fem år siden jeg la toppidrettssatsingen på hylla. Jeg trener fortsatt en del, og flyter litt på teknikken, men det er uvant å ikke ha toppformen inne på skiorientering. Da må man dempe ambisjonsnivået og tenke mest mulig teknikk, sier Hans Jørgen Kvåle.

NM-bronse

I helgen var det NM-stafett i skiorientering på Gåsbu. Der ble det bronse til Hadeland O-lag, bak Konnerud og Wing. Trioen Hans Jørgen Kvåle, Øyvind Watterdal og Bjørnar Kvåle gikk inn til en sterk 3. plass.

Sistnevnte tok også med seg en individuell bronsemedalje fra mellomdistansen i helgens NM.

– Det var et greit løp rent fysisk, men jeg hadde en stygg bom som kostet mye, sier Bjørnar Kvåle (24). Han er imponert over storebror Hans Jørgen.

– Det er veldig bra at han stiller opp slik at vi får lag i NM. Han er i bra form til å være mosjonist. Han trener nok litt mer enn å trekke pulk med datteren, sier Bjørnar Kvåle.

Han er fornøyd med formutviklingen og gleder seg til alt som skal skje den neste måneden. Først er det verdenscup i Sverige, så går det slag i slag med norgescup i Tromsø, EM i Russland og studentmesterskap i Finland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags