Ny Hapro-sjef er ansatt

Tor Giæver, ny direktør på Hapro

Tor Giæver, ny direktør på Hapro Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I november varslet Erik Lundbekk at han vil gå av med pensjon. Nå er hans etterfølger ansatt.

DEL

Tor Asak Giæver (60) fra Raufoss er ansatt som ny administrerende direktør for Hapro AS og Hapro Electronics AS, melder styreleder Roger Kyseth i en pressemelding.

Han starter i jobben senest 1. september 2018. Samme dag blir Lundbekk pensjonist etter å ha ledet Hapro i 10 år. Kyseth understreker at styret er svært godt fornøyd med hans ledelse av selskapet.

BAKGRUNN: Nå har Hapro-sjefen varslet sin avgang

Flere godt kvalifiserte søkere

Hapro har hatt bistand fra Visindi siden januar 2018 i jakten på ny sjef. Beslutningen ble tatt i styremøte 22. juni.

– Det var flere godt kvalifiserte søkere, men et enstemmig styre innstilte til slutt på Tor Asak Giæver. Styret ønsker Tor lykke til med den nye jobben, og ser fram til nært samarbeid om videre utvikling av selskapet, skriver Kyseth.

LES OGSÅ: Nå tjener Hapro penger igjen: – Morsommere å jobbe i medvind

LEDER: Administrerende direktør i Hapro, Erik Lundbekk er på inntektstoppen blant lederne på Hadeland.

LEDER: Administrerende direktør i Hapro, Erik Lundbekk er på inntektstoppen blant lederne på Hadeland. Foto:

– Bakgrunnen passer godt inn

Giæver er bosatt på Raufoss med kone og har to voksne barn.

Han er utdannet ingeniør fra Gjøvik ingeniørhøgskole og har tilleggsutdannelse fra BI og NTNU. Han har blant annet vært markedsdirektør og prosjektdirektør i Sintef Raufoss Manufacturing.

– Tors brede og lange industrielle erfaring som leder, både nasjonalt og internasjonalt med noen av verdens mest krevende kunder passer godt inn i den strategiske retningen som er lagt for selskapet framover, skriver Kyseth.

Hapro beskriver hans bakgrunn slik:

«Han har omfattende ledererfaring siden 1986 da han ble produksjonssjef i Raufoss Automotive AS med ansvar for sprøytestøping og lakkering av støtfangerkapper til Volvo. Fra 1993 til 1995 var han fabrikksjef ved Capinor AS i Hunndalen ved Gjøvik. Fra 1996 har han hatt ulike roller som vise- administrerende direktør og administrerende direktør for selskaper i Raufoss ASA, både på Raufoss og i Sverige. Han har også jobbet i Belgia og Canada med oppstart og igangkjøring av nye fabrikker, inklusive rekruttering, innkjøp og produksjonsforberedelse. I Sintef Raufoss Manufacturing har Tor jobbet med ulike prosjekter innen industrialisering, forbedringsarbeid og lean, for små og store selskaper samt kommuner og offentlige foretak.»

LES OGSÅ:

Artikkeltags