Se videoen lenger ned i saken!

Denne uken samlet 800 lærere og elever seg for å lage det som har blitt en tradisjon på Hadeland videregående skole. Nemlig lipdub.

Hva er lipdub?

  • Lipdub er en musikkvideo der alt filmes i ett opptak.
  • Ifølge Wikipedia er lipdub «en type musikkvideo som kombinerer leppesynkronisering og lyddubbing for å lage en musikkvideo».
  • Lipdub har blitt en juletradisjon på Hadeland videregående skole.

– Rørende syn

Avdelingsleder for Medier og kommunikasjon, Hege Linnerud Næss forteller til Hadeland at planen for denne lipduben ble utarbeidet i fjor, men måtte legges på is på grunn av korona.

– Vi var derfor veldig glade for å kunne gjennomføre lipdub i år, uten å måtte forholde oss til noen restriksjoner. Å se at 800 mennesker samles var derfor et ganske rørende syn, for flere, forteller Næss.

Det er elever på medielinja som har stått for forberedelser og filming. De har fått god hjelp av lærerne Bjørnar Rudsengen som hovedansvarlig, Børge Finstad på lyd og lys, Elisabeth Corneliussen som speaker under opptak og Kari Ingeborg Molden som fagkoordinator på medielinja.

Ble vist på storskjerm

– Vi brukte tirsdag denne uken til å forbedre oss, og gjorde flere opptak etter lunsj. Medielærer Bjørnar Rudsengen brukte store deler av tirsdag kveld og natt til å redigere, slik at filmen ble klar for visning på juleavslutninga for elevene onsdag, forteller Næss.

Skolen har kjøpt rettighetene til sangen «Somebody» av Dagny og har lagt lipduben ut på YouTube. Der har den allerede rundet 4400 avspillinger.

Du kan se videoen her:

Bildeserie

Se bildene: Disse møtte vi på nattcup på Gran