Har du lagt om til sommerdekk? Søndag blir det snø

MER SNØ: Natt til søndag og søndag morgen kan vi få et nytt snøfall enkelte steder på Hadeland.

MER SNØ: Natt til søndag og søndag morgen kan vi få et nytt snøfall enkelte steder på Hadeland. Foto:

Meteorologene varsler sludd- og snøbyger for store deler av landet søndag. Østlandet slipper heller ikke unna og meteorologene har sendt ut gult farevarsel

DEL

For dem som hadde sett fram til vår og høyere temperaturer kan skuffelsen bli stor.

– Det blir kjølig både i helgen og utover i neste uke. Temperaturene er ganske lave, og så vidt over null grader flere steder. Det er lite som minner om vår, sier vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt.

– Ikke uvanlig

Dette gjelder både for Østlandet og store deler av landet ellers.

– Selv om det er kjedelig med snø i mai, er det likevel ikke uvanlig. Men det er kanskje innbyggerne i nord som er mest vant med snøfall i vårmånedene. Nå må også innbyggerne sør i landet stålsette seg, forteller meteorologen.

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for snø for Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Trøndelag, Østlandet, Telemark og Agder.

Lørdag kveld og natt til søndag er det ventet perioder med sludd- og snøbyger i lavlandet. Enkelte steder kan det komme 10–20 cm snø i løpet av 24 timer, mest i indre strøk, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider.

Snø i høyden – sludd i lavlandet

Yr.no melder stort sett om snø i høyden på Hadeland. De varsler at nedbøren vil komme som snø på Lygna, men på Gran blir det regn eller sludd. Uansett er det lurt å følge med på været før man legger ut på kjøretur med sommerdekk.

Det er varslet opp mot 25 millimeter nedbør natt til søndag og søndag morgen. Søndag ettermiddag klarner det opp igjen, men det kalde været vil holde seg inn i neste uke.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken