Har sendt ut farevarsel for hele Vestoppland

Det kan bli nydelige dager i skiløypene til uka. Dette bildet er fra Eikvelta i Vestre Toten.

Det kan bli nydelige dager i skiløypene til uka. Dette bildet er fra Eikvelta i Vestre Toten. Foto:

Det er ventet 5 til 15 centimeter snø på søndag og Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for distriktet vårt. Men neste uke byr på mye sol og vårlig drag i lufta med flotte muligheter for skiturer.

DEL

– Helgeværet begynner bra på lørdag formiddag med sol og lite vind, maksimalt frisk bris i høyden. Utover ettermiddagen vil det bli tilskyende vær, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik.

– Natt til søndag kommer det inn nedbør fra sørøst. Nedbøren vil starte som snø og etter hvert gå over til regn i lavlandet ettersom temperaturen stiger opp mot 5 pluss grader utover dagen. Nedbøren vil holde på gjennom hele søndagen, men ikke skape de store mengdene. Snøgrensen vil stige fra 400–600 meter over havet tidlig på dagen, men vil etter hvert gå opp til 800–1000 meter over havet på ettermiddagen, sier Svanevik.

Søndagen vil trolig også måtte komme til å by på utfordrende kjøreforhold.

Mandag og utover i uka ser det derimot veldig lyst ut for dem som ønsker seg godvær og flotte skiturer.

– Utover i neste uke blir det vestavær med lavtrykk inn, men det ser ut til at Østlandet kommer i nedbørskyggen. Det vil gi flotte værforhold. Tørt vær med kuldegrader ned til 10 minus om nettene og soloppvarming på dagtid som vil gi gode dagtemperaturer oppimot 7-8 plussgrader og takdrypp. Det vil gi en vårlig stemning og såkalt påskevær. Litt usikkerhet når vi kommer litt lenger ut i uka der det kanskje kan snike seg inn noen skyer på onsdagen, men ellers ser det ut til å bli en stabil uke med mye flott vær, sier Svanevik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken