Setter opp Rockeulven: På kick off med Karin og Kristoffer

LEK: Det var mye lek og moro under kick off med Harestua barne- og ungdomsteater.

LEK: Det var mye lek og moro under kick off med Harestua barne- og ungdomsteater. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristoffer Grua og Karin Fristad var på plass som instruktører på kick off for Harestua barne- og ungdomsteater søndag.

DEL

Det nyoppstartede teateret på Harestua greide å samle 42 unge skuespillerspirer i gymsalen på Harestua skole søndag, til tross for et nydelig sommervær.

Kristoffer Grua og Karin Fristad er instruktører for teatergruppa, og de innledet med å spille av sanger fra Rockeulven, som blir teateret første forestilling.

De to instruktørene informerte alle de spente barna og foreldrene om hvordan teatergruppen ønsker å jobbe framover og hva som kreves av barna og ikke minst foreldrene til de som er heldige å få plass.

– Teatergruppen vil i stor grad være foreldredrevet og vi vil være avhengige av at alle foreldre kan bidra i en eller flere foreldregrupper. for eksempel kafégruppe, kostymegruppe, scenegruppe eller sminkegruppe, sa Karin Fristad til ungene og ungdommene som hadde møtt opp.

HÅPEFULLE: Instruktør Karin Fristad foran gjengen med håpefulle skuespillerspirer.

HÅPEFULLE: Instruktør Karin Fristad foran gjengen med håpefulle skuespillerspirer. Foto:

30 heldige barn og unge

Det vil bli plass til cirka 30 barn og unge det første året. Søknadsfristen er 31. mai og det er fortsatt mulig å søke om plass.

– Det har vært en enorm pågang sier Karin Fristad.

Hun oppfordrer likevel alle som ønsker plass om å søke innen fristen. De som ikke får plass i år får muligheten til å stå på venteliste. Spesielt oppfordres gutter til å søke.

– Vi ønsker en jevn fordeling mellom gutter og jenter, men av tidligere erfaring og ved å se seg om i gymsalen her, vet jeg at det er flere jenter enn gutter som ønsker plass, sier Grua.

INSTRUKTØR: Kristoffer Grua er instruktør for teateret.

INSTRUKTØR: Kristoffer Grua er instruktør for teateret. Foto:

Rockeulven

Både Kristoffer og Karin har selv spilt i Rockeulven da de var med Fagertun Barne og Ungdomsteater. Valget falt på nettopp dette stykket fordi det er mange spennende roller, mye fengende musikk, en skummel men morsom historie og flere scenebilder der alle rollene er med. De kan videre fortelle at de har valgt to voksne til å spille Rockeulv og Geitemor. De opplevde selv at det var trygt og inspirerende å ha med voksne i bærende roller da de var med i barneteater og ønsket å dra med seg denne erfaringen inn i den nystartede teatergruppen.

Og dermed spratt Christine Hellerud Torp fram på scenen og framførte en rørende og vakker versjon av «Mom is home», mens hun henvendte seg til alle barna.

I det Geitemor satte seg kom en sjarmerende og skummel Harald Andre Torp fram og sang «Ulvesangen» med en allerede innøvd dans. Dette blir tredje gangen Harald Andre Torp spiller i Rockeulven. Den første gangen var han Vær. Den andre gangen var han blitt voksen og fikk rollen som Rockeulven.

– Det var derfor lett å svare ja til å spille rollen som Rockeulv da jeg ble spurt, sier han.

– Ekstra morsomt er det jo også at kona mi Christine er blitt spurt om å spille Geitemor. Det vil jo gjøre flørtescenene ekstra lette å formidle, ler han.

Christine Hellerud Torp er utdannet musikalartist fra Bårdarakademiet og Harald Andre Torp har mye erfaring med teater på Hadeland hvor han har hatt hovedroller i blant annet Jesus Christ Super Star, Bronsebukkene og Frendelaus.

– Begge to har blitt med på frivillig basis, noe som er ekstremt snilt, sier Fristad.

FULL FART: Det ble en fartsfylt teatersamling på Harestua søndag.

FULL FART: Det ble en fartsfylt teatersamling på Harestua søndag. Foto:

God innsats i dramaleker

Etter en velfortjent pause var det duket for dramalek og en liten smakebit på åpningsscenen av Rockeulven. Alle de 42 barna viste stort engasjement og hoppet ut i alle dramaleker Grua hadde planlagt for dem. De avsluttet dagen med å øve litt på åpningssangen og åpningsscenen i Rockeulven.

– Bra oppsett og morsomme leker. Spennende og inkluderende. Jeg håper på plass og kan nesten ikke vente, sa en entusiastisk Thea Grua Hagen (13).

– Ja det var gøy og morsomt, la Emma Grua Hagen (13) til.

– Det var kjempegøy å være med. Det var så masse lek og moro! Det var gøy å leke dyr, forteller Marie Ræstad Halvorsen (10 år).

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags