HARESTUA: Lisa Marie Lange fra Harestua IL er uttatt til å spille turnering for Norge.

Det skjer i en seksnasjonersturnering i Sverige i helga. Fire jenter og fire gutter skal spille mot Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia og Holland.

Lisa Marie blir dermed den første kvinnelige bordtennisspilleren fra Hadeland som har representert Norge. Trolig også den første fra Oppland.

På herresiden spilte Stig Amundsen en turnering for Norge i Luxemburg på 80-tallet.

Satser hardt

– Det blir veldig morsomt å spille en slik turnering mot gode motstandere, sier Lisa Marie Lange. Hun og lagvenninnen Julie Grina Ruud reiste nylig til Belgia på eget initiativ for å spille en internasjonal turnering.

– Vi bakte boller og solgte på en stand på Kiwi for å få råd til reisen. Vi fikk inn 1.600 kroner på det. Det var kjempegøy å spille der, sier Lisa Lange. Hun ble nummer fem og Julie nummer ni. I lag ble det 8. plass.

Lisa Marie Lange har drevet med bordtennis i snart fem år. Hun trener fem dager i uka. I tillegg rir hun en dag i uka (dressur og sprang).

- Jeg satser mest på bordtennis og synes det er morsomt å øve på nye ting. Jeg liker å spille med skru, og da må man øve mye for at alt skal sitte, sier hun.

– Hva er mest gøy med sporten?

– Det er veldig spennende når det blir jevne kamper i konkurransene. Da kjenner du at adrenalinet pumper rundt i kroppen. I slike kamper spiller psyken en stor rolle. Det gjelder å lese motstanderen om de blir nervøse, og sette inn støtet i rett øyeblikk, sier hun.

Treningsvillig

Trener og lagleder i Harestua IL - bordtennisgruppa, Stig Amundsen, har fulgt Lisa Marie Lange og de unge spillerne i flere år. Han har følgende å si om landslagsdebutanten:

– Lisa Marie er en treningsvillig og målbevisst spiller. Hun er en offensiv spillertype som er god til å spille med skru. Det er ikke så vanlig blant jenter, men takket være mye trening har Lisa Marie utviklet gode skruferdigheter, sier Amundsen.

Han synes det er viktig for klubben at de klarer å utvikle spillere som hevder seg i norgestoppen og kan representere Norge i turneringer.

– Lisa Marie er et resultat av den store bredden vi har i klubben. Nå får hun æren av å sette både Harestua og Hadeland på kartet, sier Amundsen.

Gjøre mitt beste

– Hvilke forventninger har du til helgens kamper?

– Jeg er veldig spent, men tror det skal gå bra. Så lange jeg gjør mitt beste er jeg fornøyd, sier Lisa Marie og gleder seg til neste seriesesong. Da er hun aktuell for laget som skal spille i dameserien.

– Jeg trives så godt med bortennis at jeg blir nok en slik dame som deltar i veteran-mesterskap når jeg blir gammel, sier Lisa Marie Lange.