Gå til sidens hovedinnhold

Fikk solistrolle i operaen

Nye utfordringer for Bendik Simensen

Artikkelen er over 6 år gammel

17 år gamle Bendik Simensen fra Harestua har fått en solistrolle i en nyskrevet musikal som snart settes opp i Den Norske Opera.

GRAN: Tidligere har Bendik Simensen hatt rollen som Bryteren i Oslo Nyes oppsetning Oliver. Nå har han fått en ny rolle i hovedstaden, og denne gangen på den gjeveste arenaen av dem alle.
– Det blir helt klart stort å få synge og opptre i Den Norske Opera. Det er veldig gøy, og jeg gleder meg stort, forteller 17-åringen, som for tiden er andreårselev på dramalinjen ved Hadeland videregående skole.

Kulturklovnene

Det er ei teatergruppe som kalles seg Kulturklovnene som står bak oppsetningen. Det er opprinnelig en gjeng norsk-vietnamesere som står bak, men de hadde åpen audition. Her gjorde Simensen så godt inntrykk at han fikk en rolle som en av skurkene i den nyskrevne musikalen Domino.
– De tok meg veldig godt imot, og nå er jeg en del av gjengen. Nå har vi øvd en god stund og det begynner å se veldig bra ut, sier Simensen.
Forestillingen har premiere fredag 6. februar. Deretter vises den to ganger påfølgende lørdag og to ganger søndag. Målet er å selge ut.
– Det er plass til drøyt 400 på hver forestilling. Det håper vi å klare. Det hadde jo vært fint om det kom noen fra Hadeland også, sier Simensen.

Fint på cv-en

Etterpå kan han skryte av å ha sunget i operaen. Han innrømmer at det høres bra ut på cv-en.
Domino handler om forfatteren Marco som føler seg mislykket og håpløs. Handlingen foregår for det meste på et cruiseskip, og her spiller Simensen skurken William Jones.
– Det er en mentalt ustabil mann med kniv. En forholdsvis usympatisk type, men veldig gøy å spille, sier Simensen.
Den unge skuespilleren mener han absolutt er på riktig hylle og ønsker å drive med både sang og skuespill også i fortsettelsen.
– Dette er dette jeg føler jeg kan skikkelig. Når jeg er ferdig med videregående kommer jeg til å søke på en av skuespillerutdanningene som finnes på høgskolenivå, sier Simensen.

Kommentarer til denne saken