Da kongen besøkte Harestua

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Et lite tilbakeblikk i anledning feiring av de kongeliges 80-årsdager Det er lenge, lenge siden nå, men kongen vår var på Harestua vinteren 1952. Det året fylte han, den gang prins Harald, 15 år i februar, mens jeg ble 15 i mars. Vi gikk i samme klasse på Oslo katedralskole, og blant oss klassekamerater var han for øvrig bare Harald.

LES OGSÅ: Disse er invitert til kongelig hagefest 

Til feiring av min 15 års dag ble hele klassen invitert til skirenn på Harestua. Det var en snørik vinter med topp skiforhold, og allmenningen hadde nettopp hugget i åsen ovenfor hytten vår i Vestbygda. Alle kom, og de fleste, inklusive prins Harald, tok utfordringen med å klatre oppover en bratt åsside for så å kjøre fortest mulig nedover noen skikkelig bratte heng. Bare de som har ferdes i åsen på vestsiden av dalen kan forestille seg hvilke utfordringer det var å komme seg både opp og ned. Den gang var det ikke snakk om hverken skiheis eller godt preparerte løyper.

Vel nede på tunet var det utdeling av diplomer tegnet av min far, og så var det servering av boller, saft og lapskaus. Enkelt og greitt. Husk, det var bare 7 år etter krigen, og Harestua var fortsatt en liten skogsbygd med 400-500 innbyggere, langt fra Oslo. Få private biler, men Gjøvikbanen var der. Mye har utvilsomt endret seg de siste 65 årene, ikke minst på Harestua.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken